Nieuw: AIR OPTIX™ AQUA

CIBA VISION introduceert AIR OPTIX™ AQUA, nieuwe hoogzuurstofdoorlaatbare maandlenzen met het AQUA Moisture Systeem voor een nieuwe standaard in comfort vanaf het eerste contact. AIR OPTIX AQUA lenzen zijn en blijven uiterst comfortabel dankzij het unieke AQUA Moisture Systeem, bestaande uit een uniek bevochtigingscomponent dat helpt de lens te bevochtigen voor initieel comfort; gepatenteerd lensmateriaal dat helpt vocht vast te houden door het minimaliseren van lensdehydratie, voor comfort gedurende de hele dag; een ultraglad oppervlak met superieure bevochtigbaarheid en uitstekende depositweerstand.
Met een Dk/L van 138* en het unieke AQUA Moisture systeem bieden AIR OPTIX AQUA lenzen een geavanceerde combinatie van zuurstof en water om aan de vaak stilzwijgende behoefte van de lensdrager aan verbeterde gezondheid en comfort tegemoet te komen.
In een klinische studie geeft bijna 70% van de dragers de voorkeur aan AIR OPTIX AQUA ten opzichte van AIR OPTIX, wat het comfort betreft. Tijdens onderzoek werden met AIR OPTIX AQUA significante verbeteringen ervaren in comfort bij het inzetten, op het einde van de dag en in het algemeen, in vergelijking met AIR OPTIX. AIR OPTIX AQUA lenzen geven ook uitstekende weerstand tegen lipide deposits. AIR OPTIX AQUA is superieur in het weerstaan van lipide deposits in vergelijking met ACUVUE® OASYS™, ACUVUE® ADVANCE™ en PureVision®. AIR OPTIX AQUA lenzen, gemaakt van lotrafilcon B, hebben een watergehalte van 33 procent en zijn verkrijgbaar van -0.25D tot -8.00D in stappen van 0.25D, van -8.50D tot -10.00D in stappen van 0.50D en van +0.25D tot +6.00D in stappen van 0.25D. Ze hebben een diameter van 14.2 mm, een base curve van 8.6 mm en hebben een lichtblauwe handling tint. AIR OPTIX AQUA wordt aanbevolen voor overdag dragen of tot 6 dagen en nachten aaneengesloten, zoals bepaald door de contactlensspecialist. Omdat AIR OPTIX en AIR OPTIX AQUA dezelfde base curve en diameter hebben, kunnen dragers zonder heraanpassing overgezet worden van AIR OPTIX naar AIR OPTIX AQUA.
Voor meer info: CIBA VISION, tel. 076 531 67 67.

* @ -3.00