Nieuw: betalen met je horloge of bril

Betalen via een horloge of een bril? Het kan! Banken en betaalsystemen omarmen shoppable wearables. Nu winkelier en consument nog.

Na mobiele kassa’s en betalen met je smartphone is het alweer tijd voor nieuwste trends op het gebied van betalen. Afrekenen doet de consument voortaan met zijn horloge of bril. Shoppable wearables zijn de toekomst!

Als eerste bank ter wereld heeft de Spaanse bank Caixa een applicatie ontwikkeld voor Google Glass en ‘slimme horloges’. Met de Google Glass applicatie van de bank kunnen klanten een lokale vestiging van Caixa zoeken en valutakoersen omrekenen.

De dienst voor slimme horloges: Sony Smartwatch 2. Daarmee kunnen klanten aandelenkoersen volgen op internationale markten. Uitgebreidere informatie is beschikbaar op de ‘gewone’ smartphone-app.

Wat Google kan, kan Samsung ook: het Koreaanse elektronicabedrijf werkt samen met PayPal, die een applicatie heeft ontwikkeld voor de tweede smartwatch van Samsung. Met de applicatie kunnen consumenten wereldwijd hun aankopen in online en offline winkels met hun horloge afrekenen. Deze winkels moeten wel zijn aangesloten bij de app. eBay is al van de partij vanaf het eerste uur.

Steve Yankovich van eBay is razendenthousiast over de mogelijkheden die retailers hebben dankzij de smartwatch. ‘Denk aan iemand die onderweg is met zijn racefiets. Het is niet gebruikelijk dat diegene tijdens het fietsen zijn telefoon uit zijn zak haalt om een nieuwe helm te kopen. Maar als het apparaat waarop dat mogelijk is al om zijn pols zit, dan zal die wielrenner sneller deze aankoop doen’, zei hij volgens Ecommercebytes.

De smartwatch komt in april ook naar Nederland. Bedrijven als Expedia en BMW hebben al een applicatie voor slimme horloges ontwikkeld. Zullen ook retailers (en consumenten) overstag gaan?

Bron: http://www.textilia.nl