Nieuw initiatief CooperVision op World Earth Day

CooperVision zet zich actief in voor een meer duurzame wereld en lanceert op 22 april, World Earth Day, impact-dashboard. Daarnaast is het eerste plasticneutraliteitsinitiatief van het bedrijf uitgebreid naar meer landen in Europa en Latijns-Amerika, en wordt binnenkort ook gelanceerd in een aantal Aziatische landen.

Vanaf vandaag kunnen oogspecialisten en dragers van contactlenzen de collectieve impact van het programma – mogelijk gemaakt door hun partnerschap met CooperVision – bekijken met behulp van het nieuwe Plastic Neutrality Dashboard, dat updates biedt over hoeveel plastic afval is ingezameld in samenwerking met Plastic Bank®.

Vorig jaar ontwikkelde CooperVision de eerste plasticneutrale contactlenzen ter wereld door financiering van de inzameling, de verwerking en het hergebruik van plastic afval door Plastic Bank, gelijk aan het gewicht van het plastic in aangemerkte producten in Noord-Amerika en Europa. Met de groei van het programma verwacht het bedrijf te kunnen voorkomen dat in 2022 het equivalent van bijna 90 miljoen plastic flessen in de oceanen van de aarde terechtkomt.

“Voor CooperVision draait plasticneutraliteit om het maken van een betekenisvol, meetbaar verschil in samenwerking met oogspecialisten en gebruikers. Door simpelweg onze plasticneutrale lenzen voor te schrijven en te dragen, maken ze het verschil. Met ons Dashboard https://plastic-neutral.coopervision.com/nl kan iedereen zelf de impact van deze bijdragen zien. Het toont de ontnuchterende hoeveelheid oceaanplastic die we tot nu toe hebben teruggewonnen en de lokale gemeenschappen die we hebben ondersteund”, aldus Simon Seshadri, senior vicepresident, internationale marketing, CooperVision.

Naast de positieve impact op het milieu stelt het plasticneutraliteitsinitiatief van CooperVision inzamelaars van Plastic Bank in bijna 200 kustgemeenschappen in staat om hun steden en dorpen op te ruimen, terwijl ze tegelijkertijd tegoeden verdienen voor levensbehoeften zoals boodschappen, kookbrandstof, schoolgeld en zorgverzekeringen. Het dashboard omvat ook een interactieve kaart van de gemeenschappen die het bedrijf tot nu toe heeft ondersteund.

Als toonaangevende fabrikant van contactlenzen zet CooperVision zich in om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, en deze inspanningen gaan verder dan plasticneutraliteit. Het bedrijf heeft een sterke staat van dienst op het gebied van duurzame productie en werkzaamheden gericht op gebieden waar de grootste impact kan worden gemaakt.
De ongeëvenaarde productieprocessen van CooperVision hebben bekroonde inspanningen opgeleverd op het gebied van natuurbehoud in Puerto Rico en prestigieuze duurzaamheidscertificeringen in Puerto Rico, Costa Rica, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

 

Tags: