Nieuwe daglenzen van CIBA Vision

CIBA Vision breidt haar daglenzenassortiment uit met DAILIES® AquaComfort PlusTM. Deze contactlenzen hebben een unieke 3-voudige bevochtigende werking voor een ongezien comfort, de hele dag lang. Deze innovatie brengt het comfort van daglenzen naar een hoger niveau. Het is de eerste en enige lens met CIBA Vision’s unieke ‘Triple Action Moisture’, een 3-voudige bevochtigende werking die voor buitengewoon comfort zorgt. De nieuwe, gepatenteerde lens wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van 3 comfortcomponenten: HPMC (Hydroxypropyl methylcellulose) legt een zijdezachte comfortfilm over de lens voor een uitstekend initieel comfort; PEG (Polyethyleenglycol) bevochtigt de lens en werkt samen met de 3de component voor een optimaal comfort gedurende de dag; PVA (Polyvinylalcohol) een knipperslag-geactiveerd agens, laat de lens fris aanvoelen, zelfs aan het einde van de dag.

Met de nieuwe DAILIES AquaComfort Plus worden bevochtigende componenten bij elke knipperslag vrijgelaten. Op deze manier wordt de traanfilmfunctie ondersteund en wordt voor een comfortabel gevoel gezorgd.
Dankzij hun gebruiksgemak en comfort zijn deze daglenzen de ideale draagmodaliteit voor nieuwe lensdragers en voor brildragers die interesse hebben voor occasioneel lensdragen. Om qua comfort en prijs aan de verschillende verwachtingen van dragers te kunnen beantwoorden, zal CIBA Vision haar Focus DAILIES All Day Comfort lens blijven aanbieden.
DAILIES AquaComfort Plus lenzen zijn beschikbaar van +0.50D tot +6.00 D per 0.25D en van -0.50D tot -10.00D. De lens heeft een diameter van 14.0 mm en een unieke BCR van 8.70. De lichtblauwe VISITINT® handling tint zorgt voor makkelijker inzetten en uitnemen. De lenzen worden geproduceerd volgens de door CIBA Vision gepatenteerde Lightstream Technology™, die garant staat voor hoge kwaliteit en reproduceerbaarheid.

Samen met de lancering van DAILIES AquaComfort Plus lenzen, introduceert CIBA Vision ook verscheidene wijzigingen aan het DAILIES merk en aan de verpakking. DAILIES AquaComfort Plus lenzen krijgen een gloednieuwe premium verpakking en zijn meteen het eerste product waarop het nieuwe CIBA Vision bedrijfslogo zal te zien zijn.
In de loop van 2008-2009 zal dit nieuwe bedrijfslogo verder worden uitgerold.
Voor meer info: www.cibavision.nl