Nieuwe talkshow Essilor met Humberto Tan

“Progressieve bijziendheid bij kinderen heeft grote gevolgen op latere leeftijd. Wat is er aan dit maatschappelijk probleem te doen en welke rol kunnen de opticien en optometrist hierin spelen?” vraagt Humberto Tan aan de gasten van de tweede talkshow van Essilor, die gisteravond live ging op YouTube.

Aan tafel: Nico Smits, Manon van Gasteren, Edward Tjoeng en Gijs Maat van Essilor, opticien Hendri van Veen en oogarts Willem Tideman. In de hoofdrol: Stellest, de splinternieuwe glazen die de ontwikkeling van myopie met maar liefst 67 procent kunnen remmen.

Stellest werkt als volgt: de glazen corrigeren het veraf zicht bij kinderen door middel van een enkelvoudige zone. Deze zone focust het licht op het netvlies en zorgt voor scherp zicht. Stellest is gebaseerd op de H.A.L.T. technologie, die myopie controleert middels een constellatie van aaneengesloten lensjes die de groei van het oog vertragen. Deze hebben een asferische geometrie en zorgen ervoor dat lichtstralen een volume van niet gefocust licht creëren. Dankzij de sterktevariatie in de lensjes van de elf ringen verspreidt dit lichtvolume zich vóór het netvlies en dat levert voordeel in alle kijkrichtingen. In het midden van het glas zit een kleine opening voor scherp zicht veraf, met daaromheen de elf ringen.

Essilor-opticiens die Stellest willen bestellen, dienen eerst de bijhorende e-learning module te doorlopen. Stellest is vanaf begin november beschikbaar.

Behalve aan Stellest besteedt Humbert Tan samen met de tafelheren en -dame aandacht aan de verbeterde Crizal coating, Eyezen en het Essilor Expert partnerprogramma.

Kijk hier de talkshow terug:

 

 

Tags: