Nikon beschermt tegen schadelijk blauw licht

De laatste innovatie van Nikon, Blue Secure, staat voor esthetisch heldere brillenglazen die binnen en buiten bescherming geven tegen schadelijk blauw licht. Blauw licht is overal om ons heen, zoals in digitale apparatuur, led licht en de meest intense bron: de zon. Waarom is het zo belangrijk niet al het blauw licht te blokkeren of te filteren?

Het blauwe licht bevindt zich in de golflengte van 380nm tot 500nm. Blue Secure filtert uitsluitend het schadelijke deel van het blauwe licht, in de range 415 tot 455nm, het bruikbare en noodzakelijke blauwe licht tot 415nm en na 455nm wordt niet gefilterd.

Blokkade van het teveel blauw licht verstoort ons slaap- en waakgedrag

Voor ons reguliere slaap- en waakgedrag hebben we een bepaalde hoeveelheid blauw licht nodig om de melatonine-aanmaak op de juiste momenten te stimuleren. Een filter die al het blauwe licht zou filteren, kan dit verstoren. Nikon is erin geslaagd om met de Blue Secure technologie juist dat deel te blokkeren, wat het schadelijkst is en de rest door te laten. Hierdoor is een bril met Blue Secure uitermate geschikt voor permanent gebruik.

Geen blauwe reflecties

Naast deze bescherming biedt Blue Secure tevens een esthetisch brillenglas met een neutrale restreflectie. De kleur wordt geneutraliseerd door het toevoegen van speciale moleculen met complementaire kleuren.

Nikon in top 100 bekendste merken!

Eén van de top 100 bekendste merken ter wereld, met een herkenbaarheid van 80 procent van de consumenten en bekend om zijn innovaties: dat is Nikon. Al meer dan 100 jaar zet Nikon zijn optische expertise in voor ontwikkelingen van onderscheidende optische producten met een hoogwaardige kwaliteit zoals steppers, digitale en reflexcamera’s, beeldopslag techniek en natuurlijk brillenglazen. Niet veel mensen weten bovendien dat Nikon haar eerste optische brillenglas ontwikkelde vóórdat het fotocamera’s lanceerde. Mede door de ontwikkelingen van innovatieve optische technologieën en het exclusieve Nikon Optical Design Engine (NODE) calculatieproces voor brillenglazen, heeft Nikon een toonaangevende positie verworven in de optische industrie.

Meer informatie

www.hocsite.com

Tags: