NKL Contactlenzen opent nieuw bedrijfspand in Emmen

NKL Contactlenzen ziet toekomst in Emmen en heeft afgelopen maandag een compleet nieuw bedrijfspand aan de Waanderweg geopend. Bij de sinds 1974 in Emmen gevestigde Europese marktleider op het gebied van vormvaste lenzen, Nachtlenzen en maatwerk zachte lenzen, werken honderd mensen.

Het bijna vijfduizend vierkante meter grote bedrijfspand biedt NKL Contactlenzen de mogelijkheid om te blijven innoveren en om maatwerk contactlenzen voor de Europese markt verder te ontwikkelen. Het Emmer bedrijf, onderdeel van de Japanse firma Menicon die wereldwijd in dertig landen actief is en toonaangevend in de ontwikkeling van lensmaterialen, lensontwerpen en contactlensvloeistoffen , denkt op de nieuwe locatie aan de Waanderweg de groei die het bedrijf de laatste jaren heeft doorgemaakt, voort te kunnen zetten.

De NKL opening

Ook kan door de nieuwbouw, gerealiseerd in een tijd waar de term economische crisis aan de orde van de dag is, beter voldaan worden aan de steeds strenger wordende medische richtlijnen.

Commercieel Directeur Peter Nijhuis en Technisch Directeur Bart van der Linden van NKL Contactlenzen zijn blij met de nieuwbouw, de samenwerking daarbij met de gemeente Emmen, en de kansen die het nieuwe pand NKL biedt. ‘Op deze locatie kunnen wij verder met het ontwikkelen van maatwerk kwaliteitscontactlenzen voor de Europese markt.’

Duurzaam

In het nieuwe onderkomen van NKL Contactlenzen zijn kantoren, productieruimtes en magazijnen onder één dak gebracht. Voor koeling en verwarming van het gebouw wordt 200.000 kubieke meter grondwater dat op negentig meter diepte aan de bodem wordt onttrokken en ook weer geretourneerd, gebruikt.

Ten opzichte van conventionele koel- en verwarmingsinstallaties levert dit een reductie van het energieverbruik van zo’n 45% op en ook nog eens 35% minder uitstoot van CO2. Het gebruik van LED-verlichting in het gebouw draagt verder bij aan het duurzame karakter van de nieuwe vestiging van NKL Contactlenzen.

Het nieuwe NKL bedrijfspand

De opening van het bedrijfspand werd verricht door Yutaka Kikuta, afgevaardigde van de Japanse ambassade, burgemeester Cees Bijl van Emmen en Menicon-president Hidenari Tanaka.

Kijk voor meer informatie op: http://www.nkl.nl/. Hieronder een video van de opening en een foto impressie van de opening.

http://www.rtvdrenthe.nl/sites/all/libraries/jwplayer/player.swf