Novartis wint kort geding tegen Johnson & Johnson Medical BV NL

Novartis handhaaft haar octrooi op CIBA VISION silicon hydrogel contactlenzen tegen Johnson & Johnson Medical BV in Nederland, volgend op een verbod opgelegd door de rechtbank Den Haag vorige week. De beslissing van de rechtbank bevestigt??dat het “Nicolson”-octrooi van Novartis geldig is en dat met de “Acuvue Oasys”-lens van Johnson & Johnson Medical BV inbreuk gemaakt wordt op dat octrooi. Als gevolg van deze uitspraak kan Johnson & Johnson Medical BV de Acuvue Oasys??contactlenzen niet langer op de Nederlandse markt verhandelen. CIBA VISION Benelux heeft haar Nederlandse afnemers op de hoogte gebracht van deze beslissing.

Natuurlijk heeft ook Johnson & Johnson Medical BV zelf??al haar klanten in Nederland op de hoogte gebracht van de gebeurtenissen. Allereerst is het bedrijf zeer verbaasd en teleurgesteld over deze uitspraak in eerste aanleg. Zij zijn dan ook onmiddellijk in hoger beroep gegaan.??Dit aangezien zij er van overtuigd zijn dat ACUVUE?? OASYS” Silicone Hydrogel producten op geen enkele manier inbreuk maken op geldige claims onder enig octrooi van CIBA Vision.
Voorlopig??mag Johnson & Johnson Medical BV echter geen inbreukmakende producten produceren, distribueren, verkopen of in voorraad houden. Daardoor kunnen ze momenteel geen ACUVUE?? OASYS” with HYDRACLEAR?? Plus en ACUVUE?? OASYS” for ASTIGMATISM leveren in Nederland.

Nergens anders ter wereld is er een uitspraak geweest waarin hun Silicone Hydrogel producten werden geacht inbreuk te maken op enig octrooi, zodat de ACUVUE?? OASYS” producten verder wereldwijd verkrijgbaar blijven.

Johnson & Johnson Medical BV stelt alles in het werk om deze zaak tot een oplossing te brengen en zij hebben er alle vertrouwen in dat de beslissing in hoger beroep terzijde zal worden geschoven.

Zodra er meer nieuws is, zal Eyeline u verder op de hoogte stellen.