Odette Lunettes X Tom Boonen

Eline De Munck blijft nieuwe horizonten opzoeken met haar Belgisch brillenmerk Odette Lunettes. Deze keer is dat met een sportieve insteek: Eline De Munck slaat de handen in elkaar met Tom Boonen voor een gloednieuwe cross-over sportbril. De ‘#Odette-LunettesXTomBoonen’- bril is er voor outdoor sportievelingen die graag een zonnebril willen dragen die daar technisch voor uitgerust is én er tegelijkertijd modieus uitziet zodat iedereen hem ook naast het sporten kan dragen. Het montuur wordt gemaakt via 3D-printing, een hoogtechnologische manier die ervoor zorgt dat de bril op maat is en dus zeker stevig blijft zitten voor wie hem wil dragen tijdens het sporten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van speciale castor ‘bonen’. Odette Lunettes zet ook de eerste stappen in virtual fashion en brengt drie unieke NFT’s uit.

Eline De Munck: “Het is geen geheim dat ik zelf heel sportief ben, dus ik ben enorm blij dat we een nieuwigheid kunnen voorstellen met een sportief randje. Ik kreeg het de laatste tijd vaak te horen: mensen willen uitgerust zijn met de juiste sportsgear die kwaliteitsvol is, maar die ze ook nog kunnen dragen terwijl ze niet aan het sporten zijn. Op die vraag willen wij nu een antwoord bieden met onze nieuwe ‘#OdetteLunettesXTomBoonen’-bril die letterlijk een ‘crossover’ is tussen die twee. Ik ben heel trots om dit samen met Tom Boonen te doen.”

Tom Boonen: “Ik was meteen te vinden voor het idee om een soort ‘multi-inzetbare’ bril op maat te maken die ik zelf tijdens het fietsen of autoracen kan dragen en waarvan ik weet dat de kwaliteit top is. En ik vind het vooral fijn dat ik hem ook naast het sporten kan opzetten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf een lichte obsessie heb met zonnebrillen. Maar tot nu toe had ik er zelf nog nooit iets mee gedaan, dus ik ben enorm content van deze samenwerking met Eline en Odette Lunettes.”

‘Bo(o)nen’-verhaal: duurzaam materiaal in samenwerking met Belgische partner

Het ‘#OdetteLunettesXTomBoonen’-montuur wordt via 3D-printing gemaakt met PA11-materiaal. “PA11 is eigenlijk een mooie benaming voor nylon, gemaakt van castor bonen. Die worden gekweekt in India op een grond waar niets anders meer kan groeien, waardoor deze grondstof ontzettend duurzaam is”, licht Eline De Munck toe. De link met Tom Boonen is daardoor helemaal niet ver: “Beans – bonen die als grondstof worden gebruikt, het is écht een volledig Boonen-verhaal”, vult De Munck al lachend aan.

Voor de 3D-printing van het ‘#OdetteLunettesXTomBoonen’-montuur werkt Odette Lunettes samen met het Belgische bedrijf Materialise. Het bedrijf, dat ondertussen meer dan 40 jaar bestaat, heeft een van de grootste 3D-printfaciliteiten ter wereld en zet volop in op innovatieve 3D-technologie om duurzame printtoepassingen te realiseren.

Odette Lunettes zet eerste stappen in virtual fashion en brengt NFT’s uit

Bij de lancering van de nieuwe sportbril hoort nog een nieuwigheid: Odette Lunettes brengt voor de eerste keer NFT’s uit. Het Belgische brillenmerk slaat ook hiervoor de handen in elkaar met een Belgisch bedrijf: Yondr. “We willen met Odette Lunettes niet alleen volop inzetten op duurzaamheid, maar we willen ook progressief zijn als merk en nadenken over hoe de metaverse en de virtuele werelden betekenisvol kunnen zijn. Met deze NFT’s zetten we dan ook de eerste stappen in de virtuele wereld. Zo kunnen mensen zich ook als avatar gaan onderscheiden met onze ‘#OdetteLunettesXTomBoonen’-NFT”, licht Eline De Munck toe.

Odette Lunettes brengt drie digitale artworks uit. Wie een NFT koopt wordt daar niet alleen digitaal eigenaar van, maar krijgt ook een fysieke 3D-geprinte buste van Tom Boonen en uiteraard de nieuwe bril. “Het aantal was snel gekozen: de bril bestaat in 3 kleuren en Tom Boonen heeft 3 keer de Ronde van Vlaanderen gewonnen: daarom hebben we op 3 april – wat ook nog eens de dag was dat de Ronde Van Vlaanderen startte in Antwerpen – 3 NFT’s uitgebracht”, vult Eline De Munck aan.

De drie unieke NFT’s zijn sinds zondag 3 april beschikbaar en worden via opbod verkocht.

Meer informatie

www.odettelunettes.com