Oogfonds waarschuwt voor felle zon

Met het heerlijk zonnige weer trekken we massaal naar buiten. Wat de meeste klanten zich niet realiseren, is dat UV-straling permanente schade aan de ogen kan veroorzaken. Het Oogfonds adviseert om de ogen te beschermen met een goede zonnebril.

Een overdosis UV-straling verhoogt het risico op staar (cataract). Recent onderzoek noemt daarnaast leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD). Deze oogaandoening is de grootste oorzaak van blijvende slechtziendheid in Nederland. Zaak voor u als opticien om de klant hierover te informeren.

Zorg dat je je zonnebril bij je hebt

Oogfonds-directeur Edith Mulder: “Uit een eigen peiling is gebleken dat Nederlanders laks zijn met beschermen van hun ogen tegen de zon. Een goede zonnebril is net zo belangrijk als zonnebrandcrème. Zorg daarom dat je in de lente en de zomer altijd een zonnebril bij je hebt, zodat je deze op kan zetten als het nodig is.”

Online folder

Het Oogfonds  lanceert de nieuwe online folder ‘Ogen en UV-straling’. Hierin wordt uitgelegd hoe je het risico kunt beperken en worden tips gegeven voor een goede zonnebril. De folder is hier te bestellen.

Meer informatie

www.oogfonds.nl

 

Tags: