Oogziekenhuis reduceert angst met klassieke muziek

Op vrijdag 15 maart werden de pati??nten van Het Oogziekenhuis Rotterdam getrakteerd op klassieke muziek van Mozart gespeeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat klassieke muziek in wachtkamers voor reductie van gevoelens van stress en angst zorgt. Ook als de pati??nt niet van klassieke, maar van popmuziek houdt. Het bezoek van het orkest dat in de top tien van de wereld staat, is een cadeau van samenwerkingspartner Jeeves, de organisatie die al sinds 2008 de valet parking bij het ziekenhuis verzorgd.

Valet parking bij Oogziekenhuis 

Het Oogziekenhuis, gelegen in het hart van Rotterdam, introduceerde in 2008 als eerste ziekenhuis in Nederland, een parkeerservice waarbij bezoekers en pati??nten voor de deur uitstappen en een chauffeur de auto parkeert. Het vinden van een parkeerplaats in hartje centrum Rotterdam kan ontzettend lastig en tijdrovend zijn.

Heel vervelend voor pati??nten die, vaak onbekend in het Rotterdamse, hun auto moeten parkeren en op tijd op hun afspraak in het ziekenhuis willen zijn. Sinds de introductie van de parkeerservice in 2008 is parkeerstress bij Het Oogziekenhuis echter verleden tijd. Ook zijn pati??nten minder angstig. De valet parkingservice van Het Oogziekenhuis Rotterdam wordt uitgevoerd door het Rotterdamse bedrijf Jeeves. 

Angstreductie staat centraal

Het Oogziekenhuis Rotterdam staat bekend om de hooggespecialiseerde oogheelkunde, innovatie en een behandelfilosofie gebaseerd op angstreductie. Het bezoek van het Phiharmonisch Orkest past hier dan ook uitstekend bij.