Opticiens in actie voor Ethiopi??

In de week van 8 tot en met 13 oktober komen opticiens in actie voor het goede doel. Voor iedere verkochte bril wordt een bedrag gedoneerd aan Light for the World.

Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen met oogproblemen in Ethiopi?? worden opgespoord en een goede bril krijgen aangemeten. Dat kan voor slechts vijf euro per bril.

Ethiopi??

Goed zicht is heel belangrijk en dat geldt zeker in ontwikkelingslanden. In Ethiopi?? bijvoorbeeld komen veel kinderen niet goed mee op school omdat hun slechtziendheid door niemand wordt opgemerkt. Of er is geen opticien in de buurt om een goede bril aan te meten. Als gevolg daarvan verlaten ze voortijdig de school, wat hun toekomstperspectief aanzienlijk verkleint.

etiopier1

In de regio rondom Butajira heeft Light for the World een omvangrijk oogzorgproject opgezet. In de afgelegen gebieden trekt een team langs scholen om oogproblemen bij kinderen op te sporen en brillen aan te meten. Doel dit jaar is om 75.000 mensen te onderzoeken en 8.200 brillen te verstrekken. Ook worden voorlichtingsbijeenkomsten en trainingen voor onderwijzers en ouders georganiseerd.

Light for the World

Light for the World is een stichting die zich inzet voor bestrijding van vermijdbare blindheid en inclusie van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Light for the World is actief in elf landen met ruim 40 projecten.

Meer dan 800 opticiens steunen het werk van de stichting. De stichting bestaat 30 jaar en is door dagblad Trouw verkozen tot “Beste goede doel van Nederland”.

Meer informatie: www.lightfortheworld.nl

etiopier2