Optiek Verhoeven schenkt SocialSofa

Op initiatief van Optiek Verhoeven is een Social Sofa geplaatst op het grasveld in Meerveldhoven. In deze wijk liggen de roots van het optiekbedrijf. De eerste winkel van Optiek Verhoeven is al  ruim 75 jaar gevestigd tegenover het grasveld waar het bankje nu staat. Het jubileum was ook de reden van deze schenking.

De Social Sofa symboliseert de vijf zintuigen van de mens. Middels een tekenwedstrijd, die georganiseerd werd voor een basisschool in Meerveldhoven, is het ontwerp van de buurtbank tot stand gekomen. Horen, zien, voelen, proeven en ruiken zijn vervolgens met moza??ek visueel gemaakt door arbeidsre-integranten in het SocialSofa atelier. Naast Tijn Verhoeven, de kinderen van de school en een wethouder van Veldhoven was ook de oprichter van Optiek Verhoeven op 97 jarige leeftijd aanwezig bij de feestelijke onthulling.

Slechtzienden in Honduras
Een aantal jaren geleden werd een ander initiatief opgezet: slechtziende inwoners van Honduras helpen aan een bril. Optiek Verhoeven heeft ook in het jubileumjaar weer brillen ingezameld die niet meer worden gebruikt. In februari vertrekken een aantal medewerkers naar dit ontwikkelingsland om oogmetingen te verrichten. De slechtzienden ontvangen een “oude bril”. Een bril is een voorwerp wat ze daar amper kennen terwijl het voor ons heel gewoon is. Er gaat een wereld voor deze mensen open!