Optiekketen laat klanten lenzen gratis uitproberen

Bij Specsavers zijn naast multifocale maandlenzen, nu ook multifocale daglenzen verkrijgbaar. Dragers hebben zo hun ingebouwde leesbril altijd bij zich. Bovendien bieden de nieuwe lenzen maximaal comfort.

De easyvision Umere multifocal is “s werelds eerste multifocale daglens met siliconen hydrogel. Een materiaal dat een grote hoeveelheid zuurstof doorlaat zodat het voor je ogen net is of je geen contactlenzen draagt.  De nieuwe lenzen zijn al verkrijgbaar bij Specsavers.

Easyvision Umere maakt gebruik van een gepatenteerd materiaal dat bekend staat als Aqua-Gen Dit zorgt voor een verbeterde doorlaatbaarheid van zuurstof, een hoge mate van bevochtiging en daardoor veel comfort en snelle gewenning. Daarnaast bevat de lens een UV-blokker die zowel UVA- als UVB-straling uit zonlicht filtert en zo de ogen dagelijks beschermt tegen schadelijke straling die permanente beschadiging van het oog kan veroorzaken (dit is geen vervanging voor een zonnebril die ook de buitenkant van het oog beschermt).

Gezond alternatief

“In combinatie met de voordelen van daglenzen – zoals hygi??ne en gemak (elke dag een nieuwe en schone lens) – beschikken onze klanten met de multifocale daglens van  easyvision?? Umere  over een lens die scherp zicht biedt op alle afstanden – zelfs als je een leesbril nodig hebt en maximaal comfort biedt”, vertelt Ingrid Kersting, woordvoerder van Specsavers. “Daarnaast zien de ogen er al na een aantal dagen er veel helderder uit. De ogen blijven net zo wit als bij mensen die geen lenzen dragen. Ook de ongemakken door een vergeten leesbril zijn met deze daglens verleden tijd.”

Gratis multifocale lenzen

De nieuwe daglens is verkrijgbaar in alle winkels van Specsavers. Bovendien wil Specsavers brildragers zelf laten ervaren wat de voordelen van de multifocale daglenzen van easyvision zijn. Daarom kan iedereen met een vertesterkte tussen de -4.00 en + 4.00 een gratis setje van vijf daglenzen uitproberen. Hiervoor kun je een afspraak maken in de winkel. Deze actie loopt van half juni tot eind augustus 2012.