Optiswiss in Nederland

De firma bestaat al 84 jaar, produceert meer dan 8000 brillenglazen per dag en is daarmee marktleider in Zwitserland. Optiswiss is een echt familiebedrijf, opgericht in Basel en volledig onafhankelijk. ‘Swissness’ is de kern van het businessmodel. Elk glas wordt dan in ook eigen huis geproduceerd. Sinds kort zijn de Zwitserse glazen ook voor opticiens in Nederland beschikbaar.

“Onze Swissness-filosofie staat voor is onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie”, vertelt Sylvain Risser, Art Director en Hoofd Marketing bij Optiswiss. “Alles wat wij de opticien bieden – brillenglazen, technologieën en diensten – is 100% Swiss Made en geënt op Zwitserse kwaliteitswaarden”.

Optiswiss werd in 1937 opgericht door twee opticiens uit Basel. In 1997 werd besloten de productie uit te breiden en groeide Optiswiss naar 60 medewerkers. Inmiddels telt het bedrijf 300 medewerkers, van wie 200 in de fabriek in Basel, en mag het zich marktleider in Zwitserland noemen.

Nederlandse markt

“Wij hebben een geweldige jonge en zeer gemotiveerde medewerker voor ons team in Nederland kunnen vinden. Sinds januari 2021 is Bart Keizer bij ons in dienst. In januari en februari heeft Bart zich goed kunnen voorbereiden op zijn functie als glasconsulent en sinds medio maart is hij voor alle klanten beschikbaar. We kijken uit naar een mooie samenwerking met opticiens in Nederland. Voor de klanten van Optiswiss is onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en zakendoen op basis van gelijkwaardigheid van groot belang. Dit soort samenwerking – op basis van vertrouwen – is wat ons onderscheidt, net als onze Swiss-made-producten. Als full-line leverancier bieden wij een zeer groot assortiment, van kunststof producten tot volledig op maat gemaakte mineraalglazen. Met onze concepten kunnen alle zelfstandige opticiens zich duidelijk onderscheiden van de discount-optiekketens”.

Meer informatie

Bart Keijzer, +31 (0)6 82161528, [email protected]www.optiswiss.com

Tags: