Optometristen Collectief Rijnmond helpt Jeugdtheater Hofplein aan bril

Jeugdtheater Hofplein zocht voor de hoofdrolspeelster van haar productie ”Het weeshuis van de verloren stemmen” met spoed een grote bril met dikke, opvallende glazen. Optiekwinkels van Optometristen Collectief Rotterdam (OCR) leverden wel vaker contactlenzen of brillen aan dit theater, dus ze kwamen al snel met deze vraag bij het OCR terecht. Na even knutselen en samenwerken met Essilor kon de jonge actrice met de karakteristieke bril de buhne op.

Het Rotterdamse jeugdtheater maakt al jarenlang spectaculaire kinderproducties met een professionele uitstraling. Veel kinderen in de regio Rotterdam hebben in de loop der jaren door dit bijzondere jeugdtheater het gevoel van optreden in een echt theater mogen ervaren. Het OCR is in dezelfde regio actief, en daarom lag een samenwerking voor de hand. Meerdere keren hielpen optiekzaken van het OCR het theater met liefde aan contactlenzen voor spelers die van de regisseur zonder bril op het podium moesten verschijnen. Riens Gort (Riens Gort Optiek, Alblasserdam): ”Deze vraag was wel heel bijzonder. Het moest een bril zijn met extreem dikke glazen, maar de actrice -met goede ogen- moest er natuurlijk wel gewoon door kunnen zien. Essilor was meteen bereid mee te werken en we hebben in een paar dagen tijd een prachtige bril voor op het podium geleverd.”

De bril live zien?
De musical ”Het weeshuis van de verloren stemmen” is geschreven door Martin van Waardenberg, bekend van onder andere Sesamstraat, Waardenberg en De Jong en de Gamma reclames. De actrice met de bril is “?n van de hoofdrolspeelsters. Ze is de juffrouw van een groep kinderen die op schoolkamp zijn en waarvan een aantal kinderen hopeloos verdwaald raken. Haar bril is een rode draad in het stuk. Het weeshuis van de verloren stemmen speelt t/m 7 februari. Kaartjes reserveren? Kijk dan op www.jeugdtheaterhofplein.nl/weeshuis