OTÉ MacuPrime Webinar terugblik; slechts scherp zien is niet genoeg

Vanochtend (14 september) was het moment dan eindelijk daar. We keken al enige tijd uit naar het OTÉ MacuPrime webinar en om 9 uur ’s ochtends op een zonnige maandag trapten ze een nieuwe week af met frisse energie. Rob Oorthuizen en Karen Fennell openden het webinar en heetten iedereen welkom. Voor de kijker is het al snel duidelijk dat OTÉ staat te popelen om hun verhaal te delen, want er wordt weinig tijd verspild aan overbodig geklets of formaliteiten. De aandacht van de kijker wordt meteen opgeëist en de eerste van de drie sprekers wordt aangekondigd. We zitten allemaal met een kop koffie klaar om ons te laten informeren en verrassen over de werking van MacuPrime.

Professor John Nolan

De eerste spreker die zijn verhaal met ons deelt is professor John Nolan. Hij vertelt over de vele patiënten die prima scherp kunnen zien, maar toch niet vrolijk zijn met hun zicht. Zo zien ze ’s nachts bijvoorbeeld maar weinig of zijn ze vaak overgevoelig voor licht en helderheid. Klinkt dit u bekend? John verwacht van wel en hij belooft ons dat u na dit webinar een oplossing aan uw klanten kan aanbieden. Het belang van voedingsstoffen voor ogen wordt namelijk erg onderschat in de huidige optiek en er is een natuurlijke oplossing voor bovengenoemde problemen: carotenoids (of carotenoïden in het Nederlands).

Carotenoids zijn krachtige anti-oxidanten die de wereld om je heen kleur geven in dingen als fruit, bloemen en de veren van vogels. Van de 50 verschillende carotenoids die we op een dag gemiddeld eten, komen er slechts drie soorten bij onze macula terecht. Deze vervullen een belangrijke rol in het oog, door de oxidanten in balans te houden en celschade te remmen. Daarnaast spelen de pigmenten in deze carotenoids een grote rol in het filteren van schadelijk blauw licht. MacuPrime is een supplement dat bestaat uit deze drie werkzame carotenoids die hun weg naar de macula weten te vinden.

Al twintig jaar lang doet Nolan wetenschappelijk onderzoek binnen de optiek en hij baseert alles op peer-reviewed artikelen. Zo vertelt hij over de CREST studies, waarbij MacuPrime een grote rol speelde. Honderd procent van de deelnemers toonden een statistisch significante verbetering van hun zicht na actieve interventie met MacuPrime. Gebruik van MacuPrime bleek daarnaast ook nog een bewezen verbetering ten opzichte van andere mogelijke interventies. Met een goed dieet kan uw patiënt zelf de eerste stap zetten en met regulier gebruik van een MacuPrime supplement aanvullen waar nodig.

Nolan sluit zijn presentatie af met een duidelijke boodschap: “Ik klink nu waarschijnlijk als het zoveelste bedrijf dat probeert zijn eigen product te verkopen, maar dit is een internationaal product dat voortvloeit uit vele samenwerkingen over de wereld en waarvan het nut wetenschappelijk bewezen is. Maar we krijgen de mogelijkheid om het zicht te veranderen van onze patiënten en ik raad u aan daar gebruik van te maken.”

Dr. James Stringham

De tweede spreker is Dr. James Stringham. Hij opent zijn verhaal met de Oxygen Paradox: we kunnen niet zonder, maar toch kan het schadelijk zijn voor ons lichaam. Daarom zijn anti-oxidanten zo belangrijk om alles in balans te houden. Zij remmen bepaalde celfuncties zodat we minder snel oud worden en gaan roesten. Toch zien we niet alleen de rol in het tegengaan van slecht zicht, maar ook in het ontstaan van goed zicht.

We weten van jonge kinderen dat het zicht in het eerste jaar langzaam verbetert en dat een intens metabolisme vereist. Stringham vertelt dat uit onderzoek is gebleken dat supplementen die kunnen helpen op latere leeftijd om ogen goed te houden, ook in borstvoeding terug te vinden zijn. Daarom ontwikkelden kinderen die borstvoeding kregen ook sneller goed zicht dan kinderen die flesvoeding kregen. En dan bedoelt Stringham niet alleen over de scherpte van het zicht.

Zicht is volgens hem namelijk veel meer dan dat. Het is een verzameling van kwaliteiten, zoals de snelheid waarmee je oog informatie kan verwerken, de contrastgevoeligheid, mogelijke schitteringen en de visuele adaptatiemogelijkheid. Macular Pigment Density (MPD) speelt een grote rol in veel van deze zaken. Des te hoger je MPD des te sneller je visuele processing, des te beter je contrastgevoeligheid en des te sneller je aanpassing aan het donker. Honkballers met een hogere pigmentwaarde in hun ogen hebben zelfs een hoger slaggemiddelde.

Tests zijn uitgevoerd onder zowel ouderen en gemiddelde patiënten zonder oogproblemen. Na 6 maanden zagen gebruikers van carotenoids supplementen een duidelijk verschil. De conclusie is dat gebruik van MacuPrime duidelijke voordelen kan hebben voor uw klanten.

Dr. Mark Roark

Ook bij de laatste presentatie gingen we dieper in op de verschillende manieren waarop we “goed zicht” kunnen definiëren. De meest bekende test om zicht te testen, kennen we allemaal. Je klant probeert zwarte letters op te lezen die steeds kleiner worden op een witte achtergrond. Toch is deze test volgens dr. Mark Roark niet echt een goede representatie van de situaties waar je oog mee in aanraking komt op een gemiddelde dag. Zo is het contrast tussen de meeste objecten die je ziet vaak veel kleiner dan die tussen zwarte letters en een witte achtergrond. Contrastgevoeligheid is een belangrijke pijler van visuele prestatie en wordt niet voldoende gemeten.

Het verschil in contrast tussen objecten om je heen kunnen zien is van groot belang. Uit het CREST onderzoek bleek dat gebruik van carotenoid supplementen hierbij kunnen helpen. Zo was er een patiënt van 23 die klaagde over verminderd zicht. In haar oog was echter geen probleem te zien, maar ze gaf wel aan een slecht dieet te hebben gehad afgelopen jaren. Na drie maanden gebruik van het carotenoid supplement MacuPrime, zag ze een grote verbetering en ze was niet de enige. Meerdere mensen waren erg geholpen met MacuPrime, met wisselende symptomen als nachtschitteringen en een slechte contrastgevoeligheid.

U kunt terecht bij OTÉ

Na de drie presentaties sloot host Karen Fennell het webinar af met een korte samenvatting en door de doelen van MacuPrime nog even te bespreken. Daarnaast gaf ze aan dat er op verschillende manieren ondersteuning kan worden geboden voor zij die daar interesse in hebben. Zo kan MacuPrime ook webinars aanbieden voor u en uw collega’s, of zelfs voor uw klanten als die behoefte er is. Wie meer wil weten, of al overtuigd is, kan contact opnemen met Rob Oorthuizen en OTÉ.  Zij staan tot uw beschikking om de voordelen van MacuPrime voor zoveel mogelijk mensen binnen handbereik te brengen.

http://www.oteoptics.nl/