OVN Congres 2011

Op 6 en 7 februari vindt het OVN Congres 2011 plaats. Na een succesvol OVN Congres in 2009 met bijna 500 deelnemers, volgt nu de tweede editie van dit evenement. Dit keer is gekozen voor locatie De ReeHorst in Ede. Als beroepsvereniging vindt de OVN het belangrijk na- en bijscholing aan te bieden om de kwaliteit van de beroepsgroep op peil te houden en te verhogen. Een congres is daar een ideaal middel voor en levert studiepunten op. Daarnaast is het congres ook een mooie ontmoetingsplaats voor vakgenoten en andere ge??nteresseerden.

Met trots presenteert de congrescommissie een goedgevuld en gevarieerd programma. Sprekers komen uit binnen- ??n buitenland. In totaalt 52 sprekers geven lezingen en workshops over diverse thema”s binnen de optometrie. Zo zijn er onder andere lezingen over glaucoom, binoculair zien, uve??tis en low vision. Maar ook zal er aandacht zijn voor wetenschappelijk onderzoek: zowel uitkomsten van onderzoek gedaan door optometristen, als de wijze van het d??en van onderzoek worden belicht.

Forensisch patholoog Frank van de Goot neemt de congresbezoekers mee naar de wereld van televisieprogramma”s als CSI en Bones. Hij zal aantonen dat de centrale thematiek van de forensische pathologie zich niet beperkt tot alleen het beoordelen van slachtoffers van misdrijven, maar dat de manier van onderzoeken en de manier van kijken, een ??ndere manier van kijken, eigenlijk universeel toepasbaar is. Optometristen worden geprikkeld om deze kennis mee te nemen naar hun praktijk. En met het oog op de toekomst zijn enkele studenten of net afgestudeerde optometristen uitgenodigd om hun referaat waarmee ze afstuderen aan het grote publiek te laten horen.

Met 14 workshops is het interactieve deel van het congres ook gewaarborgd. In de workshops zal onder meer aandacht zijn voor het aanpassen van contactlenzen, een specialisatie waar veel optometristen dagelijks mee bezig zijn. Hoe worden bijzondere lenstypen aangepast? Met welke adviezen krijg je de beste compliance bij je cli??nten? Maar ook kan er geoefend worden met het plaatsen van plugjes in de traanbuizen of het interpreteren van OCT-beelden. Op zondagavond is er tijdens de spetterende feestavond alle tijd om bij te praten met vakgenoten en collega”s. Cabaret (door oogartsen!) en muziek zullen voor een gezellige sfeer zorgen.

Het OVN Congres wordt volop ondersteund door leveranciers in de optiek- en optometriebranche. In totaal 23 sponsoren hebben zich aan het congres verbonden. Tijdens het congres kunnen de deelnemers de stands van de sponsoren bezoeken en zich laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen in producten en diensten. Leveranciers van apparatuur, contactlenzen, oogzorgproducten, brillenglazen; ze zijn allemaal aanwezig. Voor informatie over het congres en om in te schrijven: kijk op www.ovncongres.nl.