Perfect Vision volgens Foudraine Optiek in Best

Wat ik mooi vind aan het optiekvak is dat het heel breed is. Het is medisch, technisch, sociaal en vooral modisch. Dat maakt het heel wisselend. Ik vind het leuk om met mode bezig te zijn. Wij willen mensen graag een mooie bril verkopen, “?n waar ze complimenten over krijgen op feestjes. Dat gebeurt dan ook regelmatig. Het is zelfs zo dat mensen van ver buiten Best naar ons komen voor een bril die uniek is. Dat is met name te danken aan de twee dames die ik in dienst heb. Zij hebben een neus voor mooie monturen en oog voor wie die het beste staan.

Wij verkopen vooral merken die origineel zijn, met een hoge kwaliteit van speciale materialen, zoals buffelhoorn, hout en chirurgisch staal. We hebben ook een paar merken die ook bij andere optiekzaken te vinden zijn, maar de insteek is om monturen te verkopen die de concurrentie niet heeft. Het zijn originele, speciale monturen, die in het midden- en hoogsegment zitten. Wij zoeken naar samenwerking met kleine bedrijfjes in het buitenland die anders zijn en bedreven met hun vak. Onze collectie actualiseren we vier keer per jaar. 

We specialiseren in mode en kwaliteit, maar ook in klantenservice. Iedereen die ons bezoekt krijgt automatisch een kopje koffie (Nespresso), een flesje fris of een wijntje aangeboden. We nemen de tijd voor iedereen. Ze worden verwend, en zijn meer dan welkom. Daarnaast houden we graag contact met onze klanten en mailen of bellen we als het tijd is voor een oogonderzoek of lenscontrole. We hebben geavanceerde apparatuur om oogdrukmetingen uit te voeren, zodat we vroegtijdig glaucoom kunnen ontdekken en mensen op tijd naar een oogarts kunnen sturen. Verder beschikken we over een camera om eventuele oogaandoeningen te fotograferen. Zo kunnen wij de klanten dus van dienst zijn.

Foudraine optiek bestaat sinds 1997, dus dit jaar vieren we ons 15-jarig bestaan. Daarvoor zat ik al zo’n 10 jaar in het optiekvak. In die tijd werkte ik af en toe samen met Anthony Lampe, van het huidige Shamir. We hebben altijd contact gehouden. Vanaf januari dit jaar ben ik met Shamir in zee gegaan. Shamir gaat voor de top en voor service. En, ook heel belangrijk: ze denken mee. We nemen vooral glazen af, zowel multifocaal als enkelvoudig. Af en toe laten we wel eens een complete bril bij ze maken. Het gaat dan alleen om montuurloze brillen, want andere brillen kunnen we zelf binnen een dag maken. Maar montuurloze brillen kosten ons gewoonweg teveel tijd. Shamir levert snel en goed een complete montuurloze bril, waardoor het mijn voorkeur heeft om het door hen te laten doen.” 

Heeft u een bijzonder verhaal over de diensten van Shamir? Neem dan contact op met [email protected]

Foudraine