Perfect Vision volgens Optiek Cum Laude in Oosterhout

Perfect Vision
Volgens Fred Cardinaal, van Optiek Cum Laude in Oosterhout

Voor ons is het merk van het montuur niet belangrijk, maar de kwaliteit. Met een bril van een beroemd merk heb je altijd een bril die in grote oplage gemaakt wordt. Wij zijn gespecialiseerd in aparte brillen: klanten komen soms van heinde en verre voor een bril. Zo hebben we incidenteel een bestelling die naar Australi?? of Zuid-Afrika gaat. Dat zijn vaak mensen die een periode in Nederland gewoond hebben en hier klant van onze optiek geworden zijn. Deze klanten bestellen dan, eenmaal weer terug, nog steeds hun montuur bij ons. De glazen laten ze er dan ter plaatse inzetten.

Ik rolde in het optiekvak door mijn schoonouders: die hadden een optiekzaak in Rotterdam. Vaak hielp ik dan met het inslijpen van de brillen. Dat beviel. Na een tijdje was de meest logische stap om in de optiek verder te gaan. Zo’n twaalf jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen. Het is wel een bijzonder verhaal hoe we in Oosterhout beland zijn. We waren in het winkelcentrum voor een aankoop voor onze kinderen. Toen bleek er een winkelpand te huur te zijn. We waren de jaren ervoor telkens bijzonder lang onderweg van en naar de zaak in Rotterdam: we vertrokken om zes uur ’s ochtends en waren er om half acht. Hoewel we niet bewust op zoek waren naar een nieuw pand, hebben we meteen actie ondernomen. En daar hebben we nooit spijt van gehad. We zitten in Oosterhout een stuk rustiger dan in Rotterdam, en we hebben een leuke hoeveelheid klanten.

De afgelopen jaren hebben wij wel geleerd dat het voor de klant het belangrijkste is om zeker te zijn van een goed product. Ze willen geen bedrijven die hetzelfde telkens een andere naam geeft en dat dan vervolgens in de markt zet als ‘vernieuwd’. Wij zullen dat daarom ook nooit doen. Wij zijn eerlijk over onze producten. Shamir is eigenlijk net zo’n bedrijf als wij: no-nonsense, maar kwalitatief goed. We hebben een geweldig contact. Onze klanten hebben geen klachten over de multifocale glazen en dat is ideaal. De andere Shamir-producten bevallen ook goed, maar met de multifocale glazen ben ik het gelukkigst”.

Heeft u een bijzonder verhaal over de diensten van Shamir? Neem dan contact op met [email protected]