Practifashion: wat is dat nou weer?

Normaliter wordt vooral naar de catwalk gewezen voor de nieuwste modetrends, maar daarin lijkt wat verandering te komen. Modisch maar comfortabel is de nieuwe leus die de naam “practifashion” meekreeg.

Voorheen leek mode vooral te draaien om de laatste trends, maar volgens??de Engelse krant Times Online??gaat dat tij keren. Jonge vrouwen lijken er niet langer meer te willen uitzien alsof hun kleding rechtstreeks van de catwalk komt, als een exacte kopie. Een beetje fashionista kleedt zich nu veleer nonchalanter, als iemand die niet alleen aan mode denkt. Zo is het hip om tweedehands modekoopjes te tonen en de ‘rijkdom’ niet meer zoveel van de outfit te laten afstralen. Ook de modewereld blijkt gevoelig voor de nieuwe trend: de aandacht van journalisten gaat tegenwoordig meer uit naar ‘slordige’ smaak van Alexa Chung dan de zorgvuldig gestijlde Kate Moss.

Vergeet een ding echter niet, aldus de krant: “Laat wat je koopt vooral niet uit praktische overwegingen zijn, want dan zit je er dus nog goed naast.” Waarmee practifashion in ieder geval niet simpeler is dan “ouderwetse” mode.

Misschien een leuk idee voor opticiens om echte vintage brillen te gaan verkopen naast de nieuwste Pucci”s en Chanels?“”