Reinigen en desinfecteren blijft het devies; Ofar geeft advies.

Zeker in deze periode waarin we reinigen tot we geen emmer met sop en poetsdoek meer kunnen zien, is het goed om stil te staan bij de producten die we hiervoor gebruiken. Het grootste gevaar van chemisch reinigen en desinfecteren is het resistent worden van micro-organismen. Hierdoor worden steeds meer micro-organismen schadelijk voor mens, dier en onze leefomgeving.

Ofar probiotische MultiCleaner – 100% chemievrij!

Tijd voor een nieuwe, milieuvriendelijkere manier van schoonmaken

De probiotische MultiCleaner van Ofar (artikel 210) werkt op basis van probiotica (bacteriën met een positief effect). Op een met probiotische MultiCleaner gereinigd oppervlak vormen 100 miljoen gunstige bacteriën een beschermend schild en voorkomen daarmee de aanwezigheid van ziekte veroorzakende bacteriën. Het schild van positieve bacteriën blijft minimaal 24 uur actief en het gereinigde oppervlak dus minimaal 24 uur bacterievrij. Hiermee verdwijnt de noodzaak om meerdere malen per dag te reinigen.

Ofar probiotische MultiCleaner kan gebruikt worden op alle punten in het Sectorplan Optiek Hygiëne en klinische richtlijnen COVID-19 waar gesproken wordt over reinigen.

Onze MultiCleaner:

– breekt organische vervuiling af tot in de kleinste poriën van het materiaal

– borgt bij periodieke (dagelijkse) reiniging de hygiene door bevordering van de conditie van het beschermende schild

– is krachtig tegen vuil en draagt, doordat het zelfs de afvoerleidingen reinigt, bij aan zuivering van het afvalwater en daarmee ook het grondwater.

– is door de neutrale pH ook te gebruiken op kwetsbare materialen.

Het gebruik van de MultiCleaner is super simpel. 1x per dag sprayen van het oppervlak en daarna afnemen met een vochtige doek volstaat.

In tegenstelling tot chemische reinigingsproducten is Ofar MultiCleaner 100% afbreekbaar volgens de OECD 301F standaard en volkomen ongevaarlijk voor de gebruiker. De positieve bacteriën tasten bijvoorbeeld niet de huidflora aan (met als gevolg droge handen, eczeem, kloven).

Ook voor waar in het Sectorplan Optiek Hygiëne en klinische richtlijnen COVID-19 wordt gesproken over desinfecteren heeft Ofar een aantal oplossingen. De producten zonder alcohol en dus minder belastend voor de huid en kwetsbare materialen zijn:

P203 Alcoholvrije desinfecterende hand- en oppervlakte doekjes in handige dispenser met 100 doekjes. Deze doekjes zijn snelwerkend en actief tegen virussen en schimmels.

De P204 Alcoholvrije oppervlaktereinigingsdoekjes. Dit zijn gebruiksklare doekjes voor het tussentijds reinigen van diverse oppervlaktes, zoals tafels, bureaus, werkbladen, toonbanken en meer. De antibacteriële en antivirale werking in de doekjes helpt de verspreiding van bacteriën en virussen tegen te gaan. Door de actieve bestanddelen werken deze alcoholvrije reinigingsdoekjes effectief en snel. Met de handige hersluitbare verpakking blijven de doeken vochtig voor langdurig gebruik. Elke verpakking bevat 30 stuks oppervlaktereinigingsdoekjes.

Tags: