Reisverslag winnaar Chinareis Eschenbach: “Het land van de rode lantaarns”


Nadat we in januari een reis naar China hadden gewonnen bij “Eschenbach”, was het eind mei dan eindelijk zover. Na de benodigde inentingen, vertrokken we op woensdag 25 mei met een 9 uur durende, rechtstreekse vlucht naar Chengdu.

Het indrukwekkende Jinli street en het onderzoekscentrum van de reuzenpanda’s stonden hier op het programma. Fascinerend, deze vertederende dieren maar ook de typische bamboe- theehuizen, een typische Chinese traditie.

Na een binnenlandse vlucht kwamen de derde dag aan in Xi’an. Hier bezochten we het wereldberoemde Terracotta Leger van Keizer Qin. Ook hebben we kennis gemaakt met de “dim sums”, een typisch gerecht van Xi’an.

Op dag 6 ging onze reis verder naar Beijing. Een prachtige stad met als hoogtepunt de Grote muur, de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede. Gedurende de hele reis maakten we kennis met de cultuur van China, met de vriendelijke mensen maar ook met de strenge beveiliging bij de verschillende bezienswaardigheden. De volgende miljoenen stad die we bezochten was Shanghai. Hier hebben we over de “Bund” gewandeld en genoten van de Skyline van Shanghai. Indrukwekkend was ook het bezoek aan één van de hoogste torens van Shanghai. Op ruim 600 meter hoogte was het uitzicht adembenemend.

Na Shanghai vertrokken we naar het rustige Wuzhen, een klein waterdorp dat ons deed denken aan Giethoorn.
Onze reis hebben we afgesloten met een bezoek aan Hangzou, waar we een excursie maakten naar de Heilige Linying Tempel met de beroemde lachende, mollige Boeddha.

Na 16 dagen zat onze reis erop en vlogen terug naar huis. We kijken terug op een fantastische reis met veel bezienswaardigheden, geweldige hotels, mooie architectuur, vriendelijke mensen maar vooral een reis om nooit te vergeten!!

Rene Beenen
Beenen Brillen & Contactlenzen
Heerenveen