RĒVO ambassadeurs dames roeien winnen goud

Afgelopen weekend hebben de RĒVO ambassadeurs dames roeien 4 het Europees Kampioenschap roeien in Poznan, Polen, geroeid. Dit toernooi zou oorspronkelijk in mei plaatsvinden, maar door het corona virus werd het verplaatst naar oktober. Al de andere wedstrijden (o.a. ook de Olympische Spelen) waren afgelast maar dit EK was het enige toernooi die nog door ging.

Ook dit was enige tijd onzeker, maar met vele maatregelen mochten ze toch afreizen naar Polen. Voorafgaand zijn de roeisters eerst nog 2 weken naar Noord-Italië geweest op trainingskamp. Hals over kop zijn ze een paar dagen eerder hiernaartoe vertrokken, omdat het virus in Nederland oplaaide. Met busjes zijn ze snel vertrokken en hebben een mooi kamp gehad op het vaste roeimeer, Lago di Pusiano. Op dit roei-meer doen zij altijd de vaste voorbereiding voor een groot toernooi.

Helemaal klaargestoomd zijn ze vervolgens naar Poznan gereden. Daar verbleven ze in een hotel vlak aan de baan. Hierdoor konden ze zelf naar de baan lopen en hadden ze zo weinig mogelijk contact met anderen.

Vrijdag hadden ze hun serie en moesten ze bij de eerste 2 ploegen eindigen. Ze werden uiteindelijk 2 e achter Duitsland. Het was een prima race na 14 maanden niet te hebben gevaren.

Zondag was het dan zover, de finale dag. Om 13.46 uur was de start. Na een goed begin kwamen ze voorop te liggen en kwamen ze uiteindelijk als eerst over de finish: Europees Kampioen!

Tags: