Sea2see gaat in zee met Portugese optiekretailgroep Optivisão

Sea2see, wereldspeler op het gebied van duurzame optiek, en de Portugese detailhandelgroep Optivisão hebben in samenwerking met Sea Shepherd een nieuwe samenwerking gelanceerd die werd gemarkeerd door een speciaal evenement in Troia, Portugal. In Portugal zal de Sea2see-collectie exclusief te koop zijn bij alle Optivisão opticiens en bijdragen aan de interventie van Ghost Network Setúbal voor het behoud van de Portugese zeekust. De collectie zal verkrijgbaar zijn in alle Optivisão optiekwinkels. Tijdens het jaarlijkse Optivisão-evenement, dat werd bijgewoond door 260 deelnemers, werd de samenwerking aangekondigd door François van den Abeele, CEO en oprichter van Sea2see, en Christopher Storey, partnerships manager voor Sea Shepherd Global en Pedro Finamore, van Sea Shepherd Portugal, die naar Troia waren uitgenodigd door André Brodheim, CEO, en António Amorim, algemeen directeur, van Optivisão.

Het speciale 2-daagse lanceringsevenement bood een showcase van de Sea2see brillencollecties en een informatieve presentatie over de Sea2see Foundation, waardoor het publiek volledig werd ondergedompeld in de geschiedenis van het merk, “seastainable”-activiteiten om het mariene milieu te beschermen en de positieve sociale impact in West-Afrika, waar de Foundation is gevestigd. “We zijn verheugd om Sea2see brillen met onmiddellijke ingang in al onze optiekwinkels in Portugal te lanceren”, zei CEO André Brodheim van Optivisão. “De oceanen bedekken 70% van het water dat de bron is van 80% van de lucht die we inademen. Aangezien duurzaamheid een van de waarden is van de Optivisão Group en als een sociaal verantwoordelijk merk, voelen we de noodzaak om naar de zee te kijken en bij te dragen aan het behoud van onze oceanen als een manier om de duurzaamheid van het menselijk bestaan te garanderen”.

“Portugal is een land dat een sterke band heeft met de oceaan en daarom is het noodzakelijk dat we ons verbinden aan een merk dat baanbrekend is in zijn aanpak om de oceanen te beschermen met een actieve rol via hun Sea2see Foundation en aangewezen activiteiten die zijn ontworpen om te helpen onze oceanen en zeeën schoon te maken. Onze gemeenschap van optische verkopers is volledig aan boord van deze nieuwe kans en het uiteindelijke doel in het verspreiden van de “seastainable” filosofie van het merk Sea2see”.

“We zijn een referentiemerk en leider in de optische sector in Portugal, en daarom is het strategisch om bedrijfsmodellen en sociaal verantwoordelijk gedrag opnieuw uit te vinden die helpen een verschil te maken”, voegde Brodheim toe. In een verklaring over de lancering zei de oprichter van Sea2see, François van den Abeele: “Dit was het perfecte evenement om de Sea2see-collectie voor te stellen aan alle Optivisãoshops. Het was fantastisch voor Sea2see om hun oprechte toewijding en bereidheid te zien om een positieve impact te hebben op onze oceanen en op de optische industrie. Ik ben erg geïnspireerd door deze uitzonderlijke gelijkenis met wat wij doen en we zijn trots om met hen samen te werken”.

Naast de Sea2see hoofdlijn, exclusief geproduceerd in 100% gerecycled maritiem plastic, die deze maand in de winkels ligt, is er ook een Sea2see x Sea Shepherd Capsule Collection in ontwikkeling. De capsule zal worden verkocht in Optivisão-winkels en financieel ten goede komen aan Sea Shephard in hun werk voor het behoud van de zee.