Sea2See trots om B Corp™ certificering aan te kondigen

Het baanbrekende ‘seastainable’ brillenmerk krijgt gecertificeerde erkenning van hun sociale en ecologische toezeggingen.

Vijf jaar na het creëren van het eerste “zeebestendige” brillenmerk, nu een wereldleider in duurzame optica, heeft François van den Abeele van Sea2see aangekondigd dat het bedrijf de prestigieuze B Corp™-certificering heeft behaald. Deze certificering is wereldberoemd en wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties. Het rigoureuze proces vereist dat een bedrijf meer dan 300 gedetailleerde vragen beantwoordt over bestuur, werknemers, gemeenschappen en impact op het milieu en wordt zeer gewaardeerd als een erkenning van goede zakelijke praktijken, verantwoordelijkheid en sociale en ecologische proactiviteit. Bedrijven die de certificering ontvangen, moeten elke drie jaar een verificatie ondergaan, door aanhoudende positieve impact aan te tonen.

In een verklaring zei Sea2see’s oprichter van den Abeele: “We zijn trots om te zeggen dat we een gecertificeerde B Corp zijn, wat voor ons betekent dat we deel uitmaken van een beweging die niet concurreert om de beste ter wereld te zijn, maar concurreert om de beste voor de wereld te zijn. Deze certificering is een enorme stap voor ons nu we ons 5 jarig jubileum vieren en reflecteren op onze vooruitgang tot nu toe. De B ​​Corp™-certificering versterkt onze “zeeduurzame” missie en doel voor onze hele gemeenschap over de hele wereld…”

François van den Abeele lanceerde Sea2see in 2016 in Barcelona, ​​Spanje met een reeks van 18 “zeebestendige” zonnebrillen. Toegewijd aan een model van duurzame innovatie en sociale verantwoordelijkheid, was Sea2see het eerste brillenbedrijf dat pleitte voor een verticaal geïntegreerd duurzaam bedrijfsmodel, waarbij plastic afval werd omgezet in een herbruikbare grondstof en een eigen infrastructuur werd gecreëerd voor het verzamelen van plastic op zee en daardoor een directe impact had op het milieu en het creëren van een nieuwe bron van inkomsten voor de afvalinzamelaars. Vervolgens wordt de grondstof gebruikt om de hoogwaardige monturen in Italië te maken.

Tegenwoordig is het bedrijf trots om meer dan 300 oog- en zonnebrilstijlen voor mannen, vrouwen en junioren aan te bieden in hun lichtgewicht, kleurrijke materiaal en de lijn te verkopen via bijna 4000 optiekwinkels wereldwijd. In 2021 lanceerde Sea2see een lijn horloges van hetzelfde 100% gerecyclede materiaal en geproduceerd volgens de hoogste kwaliteit in Zwitserland.

Meer informatie

www.sea2see.org

Tags: