Silmo 2012 morgen van start!

Consistentie en relevantie ” dit zijn de twee belangrijkste eigenschappen van de SILMO, “?n van de grootste internationale vakbeurzen op het gebied van optiek en eyewear, die van 4 t/m 7 oktober 2012 plaatsvindt in het beurscomplex Paris-Nord Villepinte.

In de afgelopen 45 jaar heeft de beurs vastgehouden aan een sterke positionering, unieke kenmerken en de gave om zich te plaatsen in het centrum van alle internationale markten. Ondanks alle economische ups en downs van de afgelopen decennia, is de SILMO altijd een toonaangevend platform geweest voor de expositie van merken en de promotie van design en innovatie.

De SILMO is een trefpunt voor talent en expertise met een uniek en compleet productenaanbod (frames, lenzen, technische apparatuur, store design en lay-out, services, etc.) op “?n locatie, voor een effici??nt bezoek en ideaal voor zakelijke ontmoetingen.

Voor de aankomende 45ste beurseditie legt de SILMO speciaal de nadruk op het karakter van de beurs, de diversiteit, de originele positionering en het talent voor gastvrijheid: “het SILMO effect”.

Een aanpak op 4 fronten

De filosofie van de SILMO kan worden samengevat in vier belangrijke punten, de vier pijlers waarmee de positie als vakbeurs voor alle professionals wordt versterkt:

  • International Business 
  • Informatie en Opleiding
  • Netwerken en Uitwisseling
  • Innovatie en Ontdekkingen

silmo4

Een business beurs met internationale focus

Centraal gelegen in Europa, dichtbij de luchthaven Charles de Gaulle, vormt de SILMO een effectief business platform voor professionals vanuit de hele wereld. En natuurlijk, gezien de ligging, de ideale ontmoetingsplaats voor Franse opticiens.

Een vakbeurs voor innovaties en ontdekkingen

Doordat de beurs plaatsvindt in het najaar, is SILMO de ideale springplank voor de introductie van nieuwe merken, jaarlijkse collecties en de presentatie van de meest kenmerkende innovaties op het gebied van design en technologie.

Een vakbeurs voor informatie en opleiding

Een groot aantal hulpmiddelen biedt bezoekers de mogelijkheid om voor, tijdens en na de beurs, hun kennis en vaardigheden uit te breiden (online magazines, forum voor specifieke trends, merchandising workshops, wetenschappelijk symposium, etc.)

Een vakbeurs voor netwerken en uitwisseling

Gedurende het hele jaar, houdt de SILMO contact met alle ge??nteresseerde professionals door middel van virtuele communicatiemiddelen, waarmee de uitwisselingen tijdens de vakbeurs worden voortgezet.

100% Inspirerende evenementen

Naast een trefpunt voor de presentatie van merken, is de SILMO eveneens de ideale gelegenheid voor  informatie, opleiding, ontdekking en begrip”. De beurs biedt een breed scala aan hulpmiddelen en methoden voor alle betrokkenen: professionals, bezoekers en exposanten.

silmo5

Te beleven en te ontdekken van 4 tot en met 7 oktober

SILMO d”Or Awards

Deze 19de editie van de “Grand Prix” voor Technologie, onder voorzitterschap van designer Stella Cadente, is gericht op creativiteit en innovatie ingedeeld in 8 categorie??n: sports equipment, frames voor kinderen, zonnebrillen, optische frames, low vision/optische instrumenten,  contactlenzen en specialisme, frames/technologische innovatie en materiaal/equipment.

MO by SILMO

Het digitale trendmagazine van de SILMO wordt uitgebracht in drie nieuwe edities (voor, tijdens en na de beurs), en zal online beschikbaar zijn, uitgezonden worden op TV-schermen tijdens de beurs, en tenslotte worden ge-e-maild naar een database van 100.000 e-mail-adressen.

SILMO Academy

Het wetenschappelijk forum is weer terug en het thema van dit jaar is “refractie” , de basisprincipes worden uitgelegd, maar ook binoculariteit en de specifieke vormen van refractie. Een symposium met themalezingen en technische workshops voor groepen van maximaal 40 deelnemers.

Merchandising Workshop

Deze workshop is gericht op alle opticiens die kennis willen maken met verschillende merchandising technieken, met tips en adviezen voor de winkelinrichting. Gerichte professionele adviezen worden gegeven door de coaches en erkende merchandising experts.

100% Nieuwe evenementen

Trendforum

Bij de ingang van hal 6 onthult een groot en spectaculair open forum de laatste trends via een interactieve display gebaseerd op creativiteit en design.

INNO by SILMO

Een digitale nieuwsbrief over de technologische innovaties van exposanten die bezoekers willen informeren; vanaf september wordt regelmatig een uitgave gestuurd naar 100.000 e-mail adressen.

LINK by SILMO

Een geheel vernieuwde website wordt onthuld, waarin inhoud (fashion blog, innovatieforum, web TV, etc.) en social media netwerk worden gecombineerd.

Meer beursinformatie: www.silmoparis.com