Sinner Pro Rider verovert wereldtitel

Jalou Langeree is in het Hawa??aanse Maui op overtuigende wijze wereldkampioen kitesurfen geworden op het onderdeel waveriden. In de laatste wedstrijd van de KSP World Tour schakelde de SINNER Pro Rider hoogstpersoonlijk haar belangrijkste concurrente en wereldkampioene van 2011, de Portugese Ines Correia, uit.

Jalou: “Ik ben zo ontzettend blij! Het niveau ligt ontzettend hoog, dus ik moest echt tot het uiterste gaan om mijn leidende positie in het klassement vast te houden.” Volgens de 22-jarige Jalou heeft haar gedrevenheid en de pure wil om te winnen het verschil gemaakt. “Ook was ik steeds twee tot drie weken voor de wedstrijd al ter plaatse om de spot, de golven en de wind te leren kennen.”

Inmiddels is Jalou alweer richting Zuid-Afrika vertrokken voor een aantal trainingsmaanden, want volgend seizoen wil ze opnieuw toeslaan. “Zo”n titel smaakt natuurlijk naar meer. In 2013 wil ik meer macht hebben over de anderen en ze allemaal van het water vegen!”

Jalou is niet de eerste wereldkampioen kitesurfen binnen de familie Langeree. In 2009 won haar broer Kevin, tevens onder contract bij het Nederlandse SPORT & LIFESTYLE merk SINNER, de wereldtitel op het onderdeel freestyle.