Slechtzienden onderscheiden objecten met Glass

Dankzij speciale software is het voor slechtzienden in de toekomst mogelijk om objecten te identificeren met Googles augmented reality-bril.

Dat meldt Engadget. Het bedrijf Dapper Vision heeft een test uitgevoerd met het zogenoemde OpenGlass-project waarbij twee testgroepen met speciale software op de Google-brillen verschillende voorwerpen moesten herkennen.

De eerste groep testte het ‘vraag en antwoord’-principe, waarbij via Twitter en Mechanical Turk informatie werd gegeven over het object dat geïdentificeerd moest worden. Mechanical Turk is een service van Amazon waarbij mensen die een dienst nodig hebben en mensen die ze kunnen uitvoeren bij elkaar komen.

De andere groep testte ‘memento’. Dit systeem gebruikt eerder opgeslagen informatie om een situatie of object te herkennen. Memento werkt in principe sneller waardoor bijvoorbeeld direct een waarschuwing gegeven wordt bij gevaarlijke situaties. In een video is te zien hoe het principe in zijn werk gaat.

Openglass blijft volgens Dapper Vision voorlopig nog in de testfase totdat Google de bril voor het grote publiek beschikbaar maakt. Daarnaast wil het bedrijf een manier bedenken om Bitcoins te geven aan mensen die helpen bij het ‘vraag en antwoord’-systeem.

Google Glass naar alle waarschijnlijkheid in april 2014 in de winkels.