Specsavers Clinical Conference

Maandag 4 en dinsdag 5 oktober heeft de Specsavers Clinical Conference 2021 plaatsgevonden. Beide avonden waren er een talkshow en een mooi aanbod van masterclasses en panel discussions.

De talkshows werden gehost door Philip en Sarah Morgan, beiden gespecialiseerd in optometrie, live vanuit Kopenhagen. Op maandag bespraken zij de rol van optometristen in de zorg met Lyndon Jones, Marko Lukic, Sandra Block en Pauline Schenk. Dinsdag was de beurt aan Robert Andersson, Rune Brautaset, Tina Alvaer en opnieuw Pauline Schenk, met deze keer het onderwerp huidige trends in de optometrie en de toekomst van het vak.

De masterclasses en panel discussions waren gevarieerd in onderwerp, van glaucoomdetectie tot dry eye management, van de toekomst van contactlenzen tot het managen van myopieprogressie. Niet alle masterclasses waren live; zo had Australiër Ben Ashby zijn masterclass ‘Glaucoma detection and OCT in optometry’ al van tevoren opgenomen, maar aan het einde was hij wel live aanwezig voor een vragenronde. Er was bij alle streams toegankelijke interactie, alle kijkers konden vragen inzenden en ook nog onderling chatten.

Alles is terug te kijken via www.viewpoint.online/clinical-conference/.

Tags: