Specsavers introduceert nieuwe daglens

Specsavers lanceerde inlangs de Easyvision?? Umere Toric, “s werelds eerste siliconen hydrogel torische daglens. Deze lens is specifiek ontworpen voor lensdragers die een cilinder in hun lenzen hebben en zorgt voor een beter zicht en meer comfort. Deze bijzondere lens, die wordt beschouwd als een doorbraak op het gebied van contactlenzen, is vanaf heden verkrijgbaar bij Specsavers.

Astigmatisme – een oogaandoening waarbij het menselijk oog een afwijking vertoont – komt veel voor. Bij een normaal oog is het hoornvlies vlak en vertoont in elke richting dezelfde kromming. Soms treedt een afwijking op waarbij deze vorm niet perfect is. Hierdoor verschilt de scherpstelling in een bepaalde asrichting van een andere. De meest voorkomende vorm is corneaal astigmatisme. In dit geval is het buitenste hoornvlies niet mooi rond maar eerder ovaal. Een ovalen lens produceert geen zuiver, maar wazig beeld.

Maximaal comfort en bescherming in de zomer
“Astigmatisme komt veel voor en de torische daglenzen van Easyvision?? Umere corrigeren dit. Daarnaast is het de eerste torische daglens ter wereld die een siliconen hydrogel bevat. Dit is een materiaal dat dezelfde hoeveelheid zuurstof doorlaat als bij iemand die geen contactlenzen draagt. In combinatie met de grote voordelen van daglenzen – zoals hygi??ne en gemak – biedt de lens ook bescherming tegen schadelijke UV-straling. . De ogen blijven net zo wit als bij mensen die geen lenzen dragen.  

Easyvision?? Umere maakt gebruik van een gepatenteerd productieproces dat bekend staat als Aqua-Gen”: een materiaal dat bestaat uit een siliconen hydrogel contactlens met een verbeterde doorlaatbaarheid van zuurstof, een hoge mate van bevochtiging en mogelijkheden voor aanpassingen. Daarnaast bevat de lens een UV-blokker die zowel UVA- als UVB-straling uit zonlicht filtert en zo de ogen beschermt tegen schadelijke straling.