Specsavers uitgeroepen tot de derde beste werkplek van Nederland

Great Place to Work heeft tijdens de feestelijke finale op 27 juni jl. de lijst van beste werkgevers van Nederland bekendgemaakt. Specsavers eindigde op de derde plaats in de categorie: Grote organisatie met meer dan 500 medewerkers. Dit is het eerste jaar dat Specsavers een plek in de top tien heeft behaald, een duidelijke erkenning van een gewaardeerde werkcultuur binnen het bedrijf.

Great Place To Work maakt elk jaar de beste werkgevers bekend. Op basis van ’s werelds grootste medewerkersonderzoek, worden niet alleen werknemers in Nederland bekroond, maar over de hele wereld. “We zijn ontzettend trots dat we zijn opgenomen in de top 10 van Best Workplaces 2024 in Nederland”, zegt Wouter van der Hoeven, directeur van Specsavers Nederland. “Dit laat zien dat we een fantastische werkplek hebben die onze collega’s elke dag met plezier ervaren. Natuurlijk draagt iedereen daar zelf het meeste aan bij – daarvoor wil ik al onze collega’s ontzettend bedanken”.

 

Veel aandacht voor werkplezier en ontwikkeling
Bij, het van oorsprong Britse familiebedrijf, werken in Nederland ongeveer 1.500 medewerkers, verspreid over 142 winkels en het servicekantoor in Maarssen. In totaal maakten in alle categorieën (van klein tot groot) 241 organisaties kans op de titel Best Workplace 2024. Daarvan hebben 40 organisaties, waaronder Specsavers, de lijst gehaald.

“Al sinds jaar en dag besteden we ontzettend veel aandacht aan het werkplezier van onze collega’s. We werken voortdurend aan het creëren van een warme en diverse cultuur, waarin iedereen even belangrijk is. Daarbij is er volop ruimte voor ontwikkeling en training. Samenwerken, nieuwsgierig, betrokken, moedig en commercieel zijn waarden die we met elkaar willen uitdragen. De titel ‘Best Workplace’ is dan ook een prachtige waardering voor alles wat we met elkaar in de winkels en op kantoor hebben gedaan en nog steeds doen”, aldus Van der Hoeven.

 

Over Great Place to Work
Great Place to Work (GPTW) is een internationale certificering die bedrijven helpt om hun organisatiecultuur beter te begrijpen en werkomgeving te verbeteren. GPTW doet jaarlijks onderzoek naar de werkcultuur van bedrijven in meer dan 60 landen, waaronder Nederland. Daarbij kunnen medewerkers van bedrijven anoniem hun werkgevers beoordelen als het gaat om onder andere leiderschap, eerlijkheid, vertrouwen, respect en werkplezier. Met het Great Place To Work-certificaat kunnen bedrijven laten zien dat zij een fijne werkgever zijn.

Tags: