Synergi van Sauflon, alles in één vloeistof voor alle type zachte lenzen

De beste manier om een contactlens optimaal te reinigen is een peroxidesysteem. Deze zijn echter iets minder makkelijk in het gebruik dan de alles-in-een vloeistoffen. De meeste alles-in-een vloeistoffen bevatten tevens conserveringsmiddelen. Dit heeft echter als nadeel dat conserveringsmiddelen op het lensoppervlak kunnen gaan aanzetten. Op basis hiervan heeft Sauflon een nieuwe vloeistof ontwikkeld, die de technische voordelen van een gebruikelijke alles-in-een vloeistof en die van een peroxideproduct combineert zonder bovengenoemde nadelen.

 

Het voordeel van een conserveringsmiddelvrije vloeistof is dat er geen binding van conserveringsmiddelen op de lens komt. Deze conserveringsmiddelen kunnen bij silicone hydrogellenzen problemen geven.

 

Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van Synergi™, een alles-in-een vloeistof met het drievoudig werkende Oxipol™ complex, speciaal voor SiH contactlenzen.  Synergi™ heeft drie oppervlaktereinigers voor een betere hydratering, een verhoogd comfort, en een goede bevochtiging om het dragen van de lenzen te veraangenamen.

 

Synergi™- Unique selling points
Om u een duidelijk beeld te geven van wat er zo bijzonder is aan deze unieke Synergi™ vloeistof, staan hieronder de unique selling points op een rijtje:

 

• Speciaal ontwikkeld voor de SiH lenzen

 

• Synergi™ is vrij van conserveringsmiddelen. SiH lenzen zijn gevoelig voor lipide-aanslag. Conserveringsmiddelen binden zich gemakkelijk aan vetten, wat weer discomfort bij het lenzen dragen tot gevolg heeft.

 

• Drievoudig werkende Oxipol™. Hierdoor is de reiniging lipide specifiek en verwijderd ook proteïne. Het desinfecteren gebeurt door een lage dosis van twee stoffen met een antibacteriële werking die bovendien de zuurstoftoevoer naar de cornea bevorderen. Oxipol™ zorgt voor een betere hydratatie, een verhoogd comfort en een langdurige bevochtiging van het lensoppervlak. Na het desinfecteren en bewaren lost Oxipol™ op het oog op in water, zuurstof en zout.

 

• Antibacteriële lenshouder. De met anorganische zilverionen beklede lenshouder geeft een extra antibacteriële bescherming en werkt onder andere tegen pseudonomas aeroginosa.

 

• Synergi™ is exclusief verkrijgbaar voor oogzorgspecialisten.

Voor meer informatie:

 

Sauflon
tel. 0165 593 670
[email protected]