Think Eyegiene goed voor uw klant

Uit onderzoek blijkt dat 98% van de zachte contactlensdragers in Europa de regels van een goede contactlensverzorging niet goed opvolgt. Om de contactlensspecialist te helpen de consument beter te informeren over goede en gezonde contactlensverzorging, lanceert Bausch & Lomb het THINK EYEGIENE” programma.

THINK EYEGIENE” is het kwaliteitszegel van Bausch & Lomb met als doel een goede en gezonde contactlensverzorging te bevorderen. Dit zegel is vanaf nu op alle ReNu verpakkingen terug te vinden.

In 2007 heeft Bausch & Lomb in samenwerking met Eurolens Research aan de Universiteit van Manchester onderzoeksresultaten over contactlensverzorging in Europa gepubliceerd in “The science of compliance”. Dit onderzoek maakte als eerste inzichtelijk waar de kansen liggen om consumenten beter te informeren over een goede en gezonde contactlensverzorging. Deze resultaten zijn gebundeld in het boekje “De wetenschap over Compliance” en deze is bij Bausch & Lomb te bestellen. Voor de consument is aan de hand hiervan de folder “Hoe verzorg je contactlenzen het best”?ontwikkeld.

In januari 2009 is het programma verder uitgebreid. Allereerst zijn alle ReNu producten vanaf nu leverbaar in een transparante fles. Deze fles wordt door de consumenten ervaren als “Puur, eerlijk, helder en steriel”. De consument hoeft dus nooit meer zonder vloeistof te zitten omdat zichtbaar is hoeveel vloeistof er nog in de fles zit.

Als ondersteuning van het THINK EYEGIENE” programma is de consumenten website www.thinkeyegiene.com live gegaan. Naast belangrijke en nuttige informatie bevat deze website een virtuele contactlensspecialist die, in het Nederlands, de consument handige tips en trucs geeft over een goede en gezonde contactlensverzorging.

Coen van Paasen, Commercieel Directeur Bausch & Lomb Nederland: “Het THINK EYEGIENE” programma helpt consumenten bewuster met contactlenzen om te gaan. Hierdoor zullen meer consumenten gezond en comfortabel hun lenzen dragen. Zij worden ambassadeurs voor het
lens dragen en met hun positieve ervaringen kunnen zij het lens dragen in het algemeen bevorderen.” “