Top Vision Group en Federmann: Samen de grenzen opzoeken

Met vijf optiekwinkels -én als oudste opticien van Nederland- is Federmann inmiddels vertrouwd met verbouwingen. Het pand in de Grote Houtstraat in Haarlem werd recentelijk onderhanden genomen. “Een moeilijke winkel”, zegt Rebecca Shephard, manager van de Federmann-winkels. “De brilpresentatie vormde een uitdaging”.

Goede relaties zijn goud waard; dat geldt zeker wanneer er verbouwd moet worden. Voor de ondernemer is het vaak een stressvolle en kostbare aangelegenheid, waarbij het fijn is om terug te kunnen vallen op mensen die het klappen van de zweep kennen. Zo schakelt Federmann bij iedere verbouwing Top Vision Group in. Samen bedenken ze de beste oplossing voor de brilpresentaties in het betreffende pand. Rob de Wolf en Francis Peters van Top Vision Group zijn inmiddels ‘oude bekenden’ van Rebecca Shephard. “Zij weten hoe wij denken en wat bij ons past. Je leert elkaar iedere verbouwing weer beter kennen en daardoor kun je wat directer naar elkaar zijn dan wanneer je voor het eerst met elkaar samenwerkt. We kunnen de kennismakingsfase overslaan en direct gaan sparren. Samen zoeken wij altijd de grenzen op van wat mogelijk is”.

“Het lijkt hier nu echt breder”

Voor de winkel in de Haarlemse Grote Houtstraat wilde Rebecca brildragers die één geheel vormen met de muur. “Deze winkel is heel smal, echt een pijpenla. Wanneer je iets aan de muur hangt, lijkt de ruimte nog kleiner. Daarom wilden wij heel grote panelen plaatsen; eigenlijk een soort voorzetwanden waar de brildragers uitsteken. Deze zijn voorzien van hetzelfde behang als de muren erachter, zodat het optisch één geheel vormt. Top Vision maakt dat allemaal zelf, in een eigen werkplaats hier in Haarlem. Behalve die panelen hebben we ook vitrineboxjes, glazen planken en kolommen laten maken. De boxjes en de planken zijn heel mooi licht en transparant en lenen zich perfect daar om op te etaleren. Op deze manier is de hele winkel onze etalage en kunnen we heel snel een andere sfeer aan de winkel geven. We hebben nu veel minder posities en tellen deze ook niet meer voor een vaste indeling per merk. We hebben ieder stukje van de winkel anders ingedeeld met verschillende presentatiemogelijkheden. Het lijkt nu echt breder dan voorheen; heel knap gedaan”.

Winning team

“We zijn heel erg blij met deze winkel. Ook bij volgende verbouwingen gaan we zeker met Top Vision in zee. Never change a winning team! Wij kunnen elkaar altijd een beetje pushen en dat leidt tot de mooiste resultaten”.

Rob de Wolf, commercieel directeur van Top Vision Group, laat weten dat ook de communicatie met KPG Architecten, dat de winkel ontwierp, en Intos Interieurmakers, verantwoordelijk voor de uitvoering van de verbouwing, prettig en efficiënt is verlopen. “Fijn om met verschillende disciplines op deze manier samen te werken”.

 

Benieuwd wat Top Vision Group voor ú kan betekenen?

Kijk op topvisiongroup.nl of bel +31 23 517 66 77.

Tags: