Top Vision volledig uitgebrand – update –

In de nacht van zaterdag op zondag is het bedrijfspand van Top Vision aan de Waarderweg in Haarlem volledig uitgebrand. De brand werd om half “?n “s nachts ontdekt.

– Update 15 mei –

??

Eyeline sprak met Thijs Hoozemans, commerci??le directeur van Top Vision over de stand van zaken na de brand. Inmiddels 2 dagen na de locale ramp zijn de zaken weer aardig op de rit. Zo wordt er gewerkt vanuit een tijdelijk kantoor en wordt er door klanten veel begrip getoond voor de situatie. Top Vision is telefonisch en per mail weer volledig bereikbaar.

Top Vision is inmiddels druk aan het zoeken naar een nieuwe locatie. De verwachting is dat deze binnen een week of 3 gevonden wordt. Hoozemans geeft aan dat er verder weinig bekend is over de oorzaak van de brand. Dit is hoogstwaarschijnlijk ook niet langer traceerbaar. Er is geen aanleiding om te denken aan kwade opzet.

Klanten die willen informeren over hun bestelling, kunnen gewoon bellen naar het algemene verkoopnummer: 023-5176677

– origineel bericht –

Brand

De brandweer was snel ter plaatse, maar kon het pand niet meer redden. Bij daglicht is goed te zien wat voor ravage de brand bij Top Vision aan de Waarderweg in de Waarderpolder heeft aangericht. De brand werd rond half een ’s nachts ontdekt en al snel werd duidelijk dat er geen redden meer aan was.

Diverse brandweereenheden kwamen ter plaatse. Al snel werd duidelijk dat de hitte in het pand vrij hoog was en werd de brand opgeschaald naar grote brand. Na aan klein uurtje sloegen de eerste vlammen uit het dak waarna de rest van het pand volgde. Nadat het pand volledig in de brand stond stortte een deel van de voorkant van het gebouw in.

Oorzaak

De brandweer heeft zich vervolgens gericht op het sparen van de omliggende panden. Het is nog onduidelijk waardoor het vuur is ontstaan. Er wordt niet direct gedacht aan een misdrijf.

Zondagmorgen rond half zeven is een gespecialiseerd bedrijf begonnen met het uit elkaar trekken van de stukken plaat zodat al het vuur helemaal gedoofd kan worden. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. Rond 12.30 uur werden de afzetlinten weggehaald. Wel blijft er nog 24 uur bewaking rondom het pand. De verwoesting is groot, het hele dak is van het pand af en alle spullen liggen er open en bloot.

Tijdelijke locatie

De komende twee weken zal Top Vision vanuit een tijdelijke kantoorlocatie werken. Binnen twee weken hopen ze het adres van een (voorlopige) kantoor-, distributie- & productieruimte bekend te kunnen maken.

Top Vision contacteert al haar klanten met lopende opdrachten, leveranciers en partners spoedig over de eventuele consequenties met betrekking tot leveringen. Vandaag zoekt Top Vision direct contact met klanten die op korte termijn een levering van hen verwachten. De verkoopkantoren zijn volledig operationeel en door de modern ingerichte automatisering is het grootste deel van de administratie- & correspondentie- bestanden onaangetast gebleven. 

{youtube}EDVHPtTXefw{/youtube}

Een video van de grote brand

“”