Topvision en Sven voor Ogen in Ruurlo


Topvision interviewt klanten over een verbouwing of verhuizing en vooral over het waarom en hoe ervan. Interessant is om te lezen hoe bepaalde processen in gang zijn gezet. Ook hoe, in samenspraak met elkaar, het gewenste resultaat behaald is. Ditmaal is Sven voor Ogen in Ruurlo aan het woord!

Design: Renze de Graaf | Nomnom Retail & Interior Design
Interview Sven voor Ogen
Gesproken met: Sven Bonsel
Interviewer: Francis Peters
Datum: 18 mei 2016

Aan het eind van afgelopen jaar zijn jullie verhuisd naar een nieuwe locatie in dezelfde regio. Wat was de reden om te verhuizen?
Onze vorige locatie werd te klein om onze klanten goed van dienst te kunnen zijn. Wij willen graag een omgeving bieden waar klanten centraal staan en waar zij zich op hun gemak voelen. Daar is voldoende ruimte voor nodig.

Het eindresultaat heeft iets weg van een woonkamer. Hoe is tot dit resultaat gekomen en hadden jullie dit voor ogen vanaf het begin?.
Ja, van het begin wilden we iets dergelijks realiseren. In een dorp zoals Ruurlo is het belangrijk om gewoon te laten zien wie je bent. In ons geval is dat op kalme manier servicegerichtheid uitstralen, ruimdenkend te zijn en expertise aan te bieden.

Geldt dit ook voor uw medewerkers?.
Ja zeker, wij zijn een sterk team en dragen dezelfde filosofie uit.

Voelen uw klanten zich meer op hun gemak in deze nieuwe omgeving?
Dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Wel weet ik dat het beter gaat en dat wij op deze manier meer mogelijkheden hebben om de klanten een ervaring te bieden.

Blijven de klanten bijvoorbeeld langer in de winkel?
De klanten blijven langer binnen en zijn sneller bereid om over één en ander van gedachten te wisselen. Ook komen er meer nieuwe mensen om een kijkje te nemen. Door de vrije omgeving in de winkel voelen de bezoekers zich sneller op hun gemak.

Er is zelfs een keuken in winkel! Gebruiken jullie deze ook daadwerkelijk?
Het is leuk om iets speciaals en compleet anders met je klant te kunnen doen. Dit zorgt voor een heel andere manier van klantbinding.

Hoe presenteren jullie de collecties?
Wij presenteren per merk en gebruiken de merk-campagnehouders om hier onderscheid in te maken. Het beeldmateriaal wordt regelmatig vernieuwd en dit maakt het eenvoudig voor ons om de merken op een goede manier te presenteren aan de bezoekers.

Waarom hebben jullie gekozen voor de Alumina gesloten presentaties?
Wij wilden onze brillen niet meer direct op de vlakke muur presenteren zoals wij dit de afgelopen 10 jaar hebben gedaan. Daarom creëerden wij architectonische muur waar onze nieuwe presentaties perfect in integreerden.

Hoe zijn jullie tot het design van deze winkel gekomen?
Ik ben naar Antwerpen gegaan met Renze de Graaf van NOMNOM Retail & Interior Design. Daar hebben wij veel verschillende retailers bezocht en werden wij geïnspireerd door hun interieur designs. Daarna zaten wij bij elkaar om na te denken over onze nieuwe winkel. Het was zeer interessant en heeft veel geboden om nieuwe perspectieven anders dan onze eigen winkel te bekijken.

Zitten de zonnebrillen altijd op slot?
Nee, normaal gesproken laten wij deze open maar als het erg druk is doen wij de rekken op slot.

Zitten de zonnebrilrekken altijd vol met brillen?
Door ontspannen indeling met statafels wordt het wachten een stuk aangenamer, er is altijd wat te zien en te doen. We hebben ook een soort oplaadpunt waar je je mobiele apparaten kunt opladen en je brilcleaner kan bijvullen.

Merk je dat er meer brillen worden verkocht nu?
Ja ,wij streven er altijd naar om complete collecties te presenteren. De collecties zijn nu ook groter en meer divers. Wij maken geen gebruik meer van vrijstaande displays op de vloer alles gaat aan de wand.

Voor een gedeelte van de presentatie maken jullie gebruik van de magnetische versie van de Stilo. Hoe maken jullie hiervan gebruik?
Wij bevestigen deze Stilo’s met magneet op een geprinte banner voor de kids brillen en iedere 6 weken creëren wij een nieuw thema.

Hebben jullie de brilcollectie veranderd na de oplevering van de nieuwe winkel?
Deze is inderdaad uitgebreider geworden. Niet in kwantiteit maar wij maken nu gebruik van meer kleuren en materialen in de collectie.

Voor meer informatie over dit project: http://www.topvisiongroup.com/nl/sven-voor-ogen


Bent u ook geïnteresseerd in een nieuwe uitstraling van uw winkel? Neem dan contact op met Topvision: www.topvision.nl