Train je ogen en maak betere beslissingen

In de column van Ellen Hoog voor Metro, stelt zij: door te eyegymmen leren we onze ogen samen effectief te gebruiken, waardoor we sneller bepaalde situaties herkennen en betere beslissingen maken”.

Afgelopen maandag keek zij naar het programma De Ultieme Test op RTL7. Cristiano Ronaldo werd op allerlei vlakken getest om er achter te komen waarom hij een van de beste voetballers ter wereld is. De voetballer kreeg tijdens een van de testen een sensor voor, waarbij zijn ogen gefilmd werden.

Via infraroodcamera”s kregen de sportwetenschappers door waar hij tijdens een actie naar keek.Tijdens een duel lette hij al op de heupen, knieën- en voetenstand van zijn tegenstander en keek hij naar de vrije ruimte achter hem.  Even later moest hij een vrije trap inkoppen, terwijl het licht vlak nadat de bal geschoten werd uitging.

Hij moest dus inschatten hoe hard de bal werd voorgeschoten om hem alsnog te raken. Ronaldo raakte de bal terwijl hij deze niet kon zien. De conclusie van de test was dat zijn oog-voetcoördinatie bijna bovennatuurlijk is ontwikkeld.

Waar dit voor Ronaldo onbewust gaat, proberen anderen dit te bereiken via eyegym. Dit is een online software programma waarbij we, de naam verklapt het al, de spieren in onze ogen trainen en verbeteren. 80 procent van de beslissingen die sporters maken zijn gebaseerd op visuele informatie.

Door te eyegymmen leren we onze ogen samen effectief te gebruiken, waardoor we sneller bepaalde situaties herkennen en betere beslissingen maken. Ook helpt het programma mee aan het verbeteren van de concentratie en de coördinatie.

bron: metronieuws.nl

ronaldo

Ronaldo en zijn gouden schoen