TREE Spectacles Wabi-sabi collectie

Wabi-sabi, afkomstig uit de oude Japanse filosofie, gaat over het accepteren van imperfectie en het herontdekken van de schoonheid van een creatie die intuïtief en spontaan is. In hun laatste collectie heeft TREE Spectacles bepaalde fases uit hun gewoonlijke productie aangepast, opnieuw uitgevonden of zelfs simpelweg weggelaten, om zo frisse, innovatieve ontwerpen te maken met een nieuw soort oppervlak dat buitengewoon én natuurlijk gevormd is.

De twee monturen, modellen Hal en Thor, hebben een rauw, haast primitief uiterlijk en gevoel dat in werkelijkheid zeer verfijnd en moeilijk te bereiken is.

“Dit is een geheel nieuw uitgangspunt voor TREE. Het is de eerste keer dat we twee modellen maken die geheel in acetaat geproduceerd zijn”, zegt Marco Barp, co-oprichter van TREE Spectacles. “Door de waarden van Wabi-sabi in de stijl van de monturen te verwerken is het ons gelukt om een nieuw, elegant minimalisme naar voren te brengen in de designs”.

De nieuwe modellen respecteren de ontwerpfilosofie van TREE, die modern en minimalistisch is. De vormen en randen zijn gesneden en geboetseerd en de lijnen zijn erg uitgesproken. Dit is mogelijk gemaakt door het hoge niveau van technische kennis en ervaring van het TREE-label en mengt in elk montuur geweldig comfort en een ambachtelijke esthetiek. Elk model is verkrijgbaar in 6 kleuren waarvan 5 mat en 1 glanzend. Het nieuwe palet aan seizoenskleuren bestaat voor het uniseksmodel Hal uit mat zwart, glanzend zwart, mat rood, mat olijfgroen, mat roze en kristalroze, en voor het mannenmodel Thor uit glanzend zwart, mat zwart, mat grijs, mat rood, mat groen en kristalgroen.

www.treespectacles.com