Van den Borne combineert stijl met veiligheid

Terwijl heel Brabant carnaval vierde, werd er in februari bij Van den Borne Oogzorg in Bladel hard gewerkt aan de verbouwing van de zaak. Veiligheid speelde hier een grote rol, maar ook privacy en uitstraling stonden hoog in het vaandel. Een goede voorbereiding is de helft van het werk en dus werd er samen met de interieurbouwer en Top Vision een plan gemaakt. Eyeline sprak met Ronald van den Borne, eigenaar van Van den Borne Oogzorg.

“Het was inmiddels 15 jaar geleden dat we de zaak hadden verbouwd en hoewel we in de tussentijd veel kleinere dingen hebben aangepast, werd het nu tijd voor een grote verbouwing. Je zit met meerdere opticiens in een straat en dan moet je jezelf toch onderscheiden. We hebben gekozen voor een luxe uitstraling met een prettige en open sfeer. Omdat we geen hoog plafond hebben, is een industriële look niet goed mogelijk. Daarom hebben we gekozen voor een gemoedelijke chique sfeer met donkere kleuren en goud. Door donkere kleuren te gebruiken, komt de kleurstelling van de bril namelijk goed naar voren. Zonder etalage zorgen we ervoor dat de klant wordt uitgenodigd om naar binnen te komen. Op deze manier houden we het laagdrempelig.”

Oogzorg

“Met het inrichten van de zaak hebben we ervoor gezorgd dat de oogzorg en optometrie natuurlijk doorloopt naar de optiekzaak. We hebben een uitgebreid scala aan meetapparatuur en ook dat moet de klant kunnen zien. In deze branche gaat het steeds meer om oogzorg en om de service die je verleent. Doordat we de zaak ruimtelijk hebben ingedeeld, nodigt het uit om binnen te lopen en ook door te lopen naar de oogzorg.”

Veiligheid en privacy

“Vanwege de nieuwe AVG-wetgeving en de verschillende ramkraken in de afgelopen jaren hebben we ons ook op veiligheid en privacy gericht. Iedereen heeft in iedere ruimte zijn eigen privacy en dat is erg belangrijk. Eén keer in de zes weken komt er een oogarts en een orthoptist. Zij hebben een gesloten ruimte nodig die donker gemaakt kan worden. Hier hebben we rekening mee gehouden tijdens de verbouwing, net als met onze vloer. Deze is van vinyl waardoor het geluid in de winkel gedempt wordt. Bij de balie hebben we er ook voor gezorgd dat de privacy van de klant gewaarborgd wordt door te kijken naar weerspiegelingen.

Met het veiligheidssysteem van Top Vision kunnen we eenvoudig onze zonnebrillen vergrendelen. Anders dan de transparante brilpresentatie van de optische brillen zijn de zonnebrillen verfijnd beveiligd. Met een afstandsbediening kunnen we de beveiliging er tijdelijk af halen. In combinatie met onze mistgenerator heeft dit veel criminaliteit buiten de deur gehouden. Het geeft een gevoel van veiligheid.”

Toekomst

“Na de verbouwing van onze vestiging in Bladel denken we ook aan een verbouwing in Hapert. Daar werken we bijvoorbeeld nog met een sleutelsysteem voor de beveiliging. Een dergelijke beveiliging met afstandsbediening zou hier ook erg prettig zijn. Daarnaast moeten we in Hapert ook onderscheidend blijven natuurlijk.”

Meer informatie

www.topvisiongroup.nl/van-den-borne-oogzorg

Tags: