Verlamde man stuurt tweet met ogen

Tony Nicklinson, lijdt aan het zogenaamde “locked-in syndrome”. Daardoor lijkt hij totaal afgesloten van de buitenwereld, maar zijn denken is onaangetast. En zoals zijn twitteraccount al aangeeft was communicatie, tot nu, bijna onmogelijk.

De enige vorm van communicatie die Tony tot zijn beschikking had was via zij ogen. Door gebruik te maken van speciale “eye-tracking software” en die te koppelen aan een virtueel toetsenbord kan Tony door iets langer op een toets te fixeren met zijn ogen een letter typen.

Sinds kort is er een heel nieuwe wereld voor hem opengegaan; een wereld die wij maar al te goed kennen. Toen verstuurde hij namelijk zijn eerste tweet:

Tony werd in 2005 getroffen door een attack die hem in deze toestand achterliet. Channel 4 wijdde er een documentaire aan die binnenkort uitgezonden wordt. Tony heeft namelijk n??g een doel, hij strijdt al geruime tijd voor het recht zijn leven te be??indigen op een door hem gekozen moment. Iets waar we hier in Nederland regels voor hebben waar andere landen vaak nog een volledig verbod geldt.

Dat hij met zijn komst op Twitter iets teweeg heeft gebracht is duidelijk. Op het moment heeft hij al bijna 14.000 volgers en inmiddels al 16 tweets verstuurd. En hij staat open voor allerlei vragen, ook de serieuzere:

tweet1

Hieronder de video van Tony’s eerste tweet:

http://www.youtube.com/v/L_lgvBgfnzM?version=3&hl=nl_NL&rel=0         “”