Vier krokodillen, een handtas; het bestaat nog steeds!

Om aan de toenemende vraag naar handtassen van krokodillenleer te kunnen voldoen, is het Franse modebedrijf Herm??s begonnen met het kweken van krokodillen op speciale boerderijen.

E??n handtas kost tot vier dieren het leven, terwijl er steeds minder wilde krokodillen leven. Herm??s besloot dus om de dieren zelf te kweken. Op boerderijen in Australi?? worden de beesten daarom gefokt, met als enig doel: eindigen als handtas.

“Soms zijn drie tot vier krokodillen nodig voor “?n handtas”, zegt Herm??s-topman Patrick Thomas. “Daarom kweken we nu zelf krokodillen op onze Australische crocodile farms”, aldus Thomas tegen persbureau Reuters.

De handtassen zijn het populairste item van de Franse modegigant. Herm??s moet elk jaar drieduizend tassen uit krokodillenleder produceren om aan de vraag te voldoen, maar alsnog moeten klanten soms jaren wachten. De prijs van de gewilde krokodillentas kan oplopen tot 35.000 euro. Ook op internet woedt een strijd om de felbegeerde Birkin Bag te bemachtigen “”