Voer uw eigen merk met F+M Private Label

Een van de belangrijkste beslissingen die een ondernemer in de optieksector moet nemen, betreft de samenstelling van zijn assortiment. Met ‘me too’-producten lukt het meestal niet meer om winst te boeken.

Tegenwoordig kunnen geïnteresseerde klanten veel modellen – ook de zogenaamde ‘merkenbrillen’ – met een beetje zoekwerk op het internet vinden en bij een online brillenverkoper bestellen. In combinatie met de prijzenoorlog met de plaatselijke discounters betekent deze nieuwe toestand evenwel dat die merken ‘verbrand’ zijn voor zelfstandige opticiens, die ook oog hebben voor de rendabiliteit van hun zaak.

Daarom introduceert het Berlijnse F+M Private Label GmbH een idee dat onder meer in het segment van de contactlenzen al heel succesvol is gebleken. Het toverwoord hier is ‘private label’: een collectie mooie, goed verkoopbare en hoogwaardige brilmonturen, die aanvankelijk merkloos zijn.

Private Label GmbH

De opticien bepaalt zelf onder welke merknamen hij de monturen op de markt wil brengen wanneer hij de ‘private label’-producten in huis neemt. Hij kan daarvoor de naam van zijn eigen zaak gebruiken, maar ook zelfbedachte namen of zelfs de naam van de klant er in laten graveren.

Een eigen ‘private label’ is daarom wellicht een gedroomde gelegenheid voor wie met het idee speelt om terug te keren naar de ‘roots’ van het vak, toen monturen nog stevig en vlot verkoopbaar moesten zijn en geen logo nodig hadden.

Nu is er naast de zeer uitgebreide F+M Private Label correctie collectie ook een volwaardige zonnebrillen collectie. 25 modellen, elk model verkrijgbaar in minimaal 4 kleuren. Allen zijn uitgevoerd met hoogwaardige mineraallenzen, maar zijn ook perfect voor het verglazen op sterkte. De monturen zijn gemaakt van Italiaans acetaat met een perfecte prijs-kwaliteit verhouding.

Zie hieronder een impressie van de zonnebrillen collectie.

Voor meer info:

Mail: [email protected]
Websites: www.frischkorn-mittelman.com of www.opticalagency.nl

Telefoon: mobiel Onno: 06-20384734 of mobiel Annemieke: 06-12332913