Zonnetje, terrasje, niesbui; Procornea biedt verlichting

Heeft u ook zo genoten van het lekkere weer van afgelopen weekend? Zodra het zonnetje schijnt, gaan we graag naar buiten. Degenen die last hebben van hooikoorts kunnen er helaas wat minder van genieten. De pollen vliegen weer volop door de lucht, met als gevolg jeukende, gezwollen en tranende ogen, niesbuien, vermoeidheid of hoofdpijn.

Het hooikoortsseizoen

Procornea krijgt weleens vragen van klanten met betrekking tot hooikoorts en het dragen van lenzen. Dat ze deze vragen krijgen is niet gek; 10-20% van de Nederlanders heeft last van hooikoorts en dat aantal stijgt alleen maar. Het hooikoortsseizoen duurt langer; de pollen vliegen tegenwoordig van februari tot oktober door de lucht. Dit komt omdat Nederland steeds warmer en vochtiger wordt.

Een recente vraag van een klant: ‘Is er ook een lens die mijn ogen afschermt tegen pollen?’ Een logische gedachtegang om een lens in te zetten voor bescherming, maar dit is helaas niet zo. Lenzen zijn poreus: ze laten zuurstof door. En ook stuifmeel kan doordringen. Desondanks kan u uw klanten wel de perfecte oplossing bieden.

 DreamLite nachtlenzen

Doordat DreamLite nachtlenzen ’s nachts gedragen worden krijgen de ogen overdag rust. Overdag heeft men scherp zicht, zonder het dragen van een bril of lenzen. Een ander voordeel is dat er vrijuit gedruppeld kan worden met anti-hooikoortsmedicijnen. Nu de dagen steeds langer worden, is het een ideaal moment om uw klanten over te zetten op DreamLite: hoe langer het ’s avonds licht is, hoe minder men hoeft te wennen aan een mogelijk halo-effect.

Meer informatie

www.procornea.nl

Tags: