O’Max lanceert naast E-Eye (IRPL) behandeling van droge ogen de Tear Check

Een welkome aanwinst voor uw droge ogen praktijk!

De traanfilm is van essentieel belang voor de werking van het oog. De E-Eye is speciaal voor de behandeling van de aandoeningen die samenhangen met een versnelde verdamping van de traanfilm, in zo’n 80% de oorzaak van wat men ‘droge ogen’ noemt.

De E-Eye biedt uw klanten een comfortabele , veilige en langdurige oplossing tegen droge ogen door middel van een serie van lichtpulsen. Het prikkelen van de zenuw in het behandelde gebied zorgt indirect voor het activeren van de  lipide afscheiding vanuit de klieren van Meiboom. Hierdoor wordt het tekort aan lipiden in de buitenste laag van de traanfilm hersteld.

Tear Check: compleet nieuwe technologie

De Tear Check is een nieuw instrument  voor de droge ogen diagnostiek. Het systeem beschikt over twee hoge resolutie camera’s die zorgen voor haarscherp beeldmateriaal voor een  trefzekere ‘droge ogen’ analyse . De bediening is snel en gebruikersvriendelijk.

Het systeem voert naast de gebruikelijke analyses: ‘NIBUT’, ‘MEIBOGRAFIE’,  ‘DEMODEX’, ‘KNIPPERSLAG’,  ook twee nieuwe twee typen evaluatie uit:

Evaluatie van oppervlakte ontsteking van het oogoppervlak ‘OSIE®’:

– Toont een verhoogd risico op ontstekingen

– Exacte omvang en score van de droogheid

– Een nieuwe standaard als basis voor verdere “droge ogen” behandeling.

Evaluatie van de stabiliteit van de traanfilm ‘TFSE®’:

– Toont de micro-bewegingen van de traanfilm

– Snel: evaluatie in 10 seconde

– Geeft de gebruiker een exacte score van droogheid

Naast het draadloos exporteren en printen van gegevens beschikt het systeem over een touchscreen en tablet en is volledig automatisch in de bediening.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met O’Max Instruments, zij vertellen u er graag meer over.