OVN organiseerde scholingsdag met meer dan 100 optometristen

Onder de titel ‘Zorgsubstitutie ben je er klaar voor’ organiseerde de OVN op maandag 16 september een scholingsdag. Meer dan 100 optometristen luisterden bij Van der Valk in Houten naar de boeiende opening van OVN-voorzitter Gabrielle Janssen en beleidsmedewerker Danielle van Eden.

Hoever zijn we nu met de substitutie nadat VWS in 2009 aangaf de juiste zorg op de juiste plek te willen hebben. Er is overleg met alle betrokken instanties en vooral de driehoek OVN, NOG en Oogvereniging is belangrijk. Daar zijn twee jaar geleden afspraken mee gemaakt over het gemeenschappelijk zoeken naar die substitutie. En er worden stappen gemaakt.

De sprekers Sigrid Mueller en oogarts René van Rijn zorgden voor de bijscholing over respectievelijk fundusbeoordeling en gonioscopie. Oogarts Peter van Etten toonde een aantal behandelingen van netvliesloslatingen. ‘De grote contactlenscomplicatie quiz’ aan het slot van de dag was moeilijk, wat ook betekende dat de zaal veel leerde en de terechte winnaar Annemieke Coenen ontving van de sponsor een mooie, bij deze dag passende gonio.

 

Bekijk hier een sfeerimpressie van de scholingsdag.

Tags: