Scholing OVN: Zorgsubstitutie, ben je er klaar voor?

Op 16 september a.s. organiseert de OVN een scholingsdag over wat er inhoudelijk en organisatorisch bij komt kijken om (vergoede) zorg in de eerstelijn als optometrist in samenwerking met de oog- en huisarts te leveren.

Het verplaatsen van zorg van oogartsen naar optometristen is namelijk één van de oplossingen die kan bijdragen aan het opvangen van de toenemende patiëntenstroom in de oogheelkunde. Waar staat de OVN op dit moment in het hele proces? En waar staan de optometristen ten opzichte van de eisen die gesteld worden? En welke vakinhoudelijke kennis vraagt dit van optometristen?
Op deze dag staan we hier uitgebreid bij stil door een programma aan te bieden met vakinhoudelijk en organisatorisch onderwerpen.

Een greep uit het programma

Het programma is heel divers, van vakinhoudelijk tot organisatorisch, maar ook van verdiepend en van herhaling. Zo is er in het programma een lezing opgenomen met de eerste ervaringen en resultaten van het project ‘Eerstelijns oogheelkundig onderzoek’ in Rotterdam. Maar ook zal René van Rijn, glaucoomspecialist in het UMC Amsterdam, je meenemen in de wereld van de kamerhoek. Op welke wijze onderzoek je de kamerhoek en wanneer is deze pathologisch of normaal? Peter van Etten, vitreoretinaal chirurg, licht onder andere de diagnostische overwegingen toe in het vaststellen van een rhegmatogene netvliesloslating die ook bij een optometrist in de eerstelijn kan voorkomen. Sigrid Mueller, zorgt ervoor dat je kennis weer is opgevijzeld en dat je de beoordeling van de fundus volgens de classificatiesystemen kan beoordelen. De dag wordt afgesloten met een quiz door Karin Teuben en Imke Jacobs over contactlenscomplicaties. Ben jij degene die de problemen bij contactlenzen adequaat signaleert en de hoofdprijs, de Volk-goniolens G – 6 mee naar huis sleept die beschikbaar gesteld is door Eyevinci?

Deze scholing is onmisbaar voor alle optometristen die zorg aan cliënten verlenen!

Het hele programma is te bekijken op: www.ovnacademie.nl
Datum: 16 september 2019
Tijd: 10:00- 17:00 uur
Locatie: Van der Valk hotel, te Houten
Kosten leden: € 75,- (Inclusief een uitgebreide lunch)
Kosten niet- leden: € 125,- (inclusief een uitgebreide lunch excl. btw)
Er zijn KP-punten aangevraagd

Tags: