Anneke Pastoor test: VisuXL en Xailin Night

Van diagnose tot behandeling, deel 2

In deel 1 vertelde ik dat ik al sinds mijn 15e probleemloos vormstabiele lenzen draag. Wel wat meer last van droge ogen na een dag achter de computer. Ik kwam in gesprek met het Simopharma®-team van Simovision®, gespecialiseerd op het gebied van droge ogen. Ik startte na diagnose van met name een droog rechteroog met VisuXL, een hydraterende en anti-oxidante oogdruppel zonder conserveermiddelen. Heerlijke druppel zeg! Eerst prikte ie nog een beetje in mijn oog, maar later helemaal niet meer.

Na 8 weken ging ik langs bij Sales Specialist Remko Sepmeijer om nogmaals met de idra de lipidelaag van mijn ogen in kaart te brengen. De N.I.B.U.T.-meting (Non Invasive Break Up Time) was duidelijk: waar eerst de traanfilm in het rechteroog al na 3 seconden openbrak, duurde dit nu veel langer; maar liefst 8 seconden voordat de droogste plekken in mijn oog zichtbaar werden. Mijn linkeroog viel na 4 seconden al centraal droog en na 8 seconden was het één tranendal. Ik had inderdaad veel minder met VisuXL in dat oog gedruppeld; een significante verbetering dus. Ook de foto van de traanmeniscus liet hetzelfde beeld zien. Remko checkte voor de zekerheid of mijn knipperslag wel 100% is en dat is het geval; ik deel de video even met je.

VisuXL-video

Daarna volgde de test aan de hand van een Meibomgrafie: rechts 37% verlies, linkeroog 22%. Het advies werd uitgebreid met VisuXLdruppelen in mijn linkeroog en Xailin Night oogzalf dagelijks voor mijn rechteroog. Ik durfde de zalf gek genoeg in eerste instantie niet te gebruiken, ik was toch wat bang voor een allergische reactie. Uiteindelijk toch geprobeerd. Je moet de zalf goed verdelen over de tube om mooie, gelijkmatige zalf te krijgen. Gekke gewaarwording, want je ziet meteen even heel wazig.  Maar na een nachtje slapen absoluut een comfortabel gevoel als je ‘s ochtends wakker wordt!

Voor meer info

www.simopharma.com, +31 (0)30 8505519

Gepubliceerd op: 05-03-2020

Reacties

Comments