Arket: de nieuwste winkel van H&M in Amsterdam

Het moederbedrijf van H&M heeft een zesde winkelconcept geopend in Amsterdam, een concept dat shoppen weer leuk moet maken. Arket (Zweeds voor ‘blad papier’), zal worden gevestigd in het hoekpand op het Koningsplein waar boekhandel Scheltema ruim dertig jaar zat.

“Arket moet een moderne variant op een markt worden,” zegt creatief directeur Ulrika Bernhardtz, die betrokken is bij de opening van Arket in Amsterdam. Eerder werden er filialen in Londen, Kopenhagen, Brussel, Berlijn en München geopend.

De naam Arket verwijst onder andere naar het Engelse ‘market’. Dat marktidee komt tot uiting in het brede assortiment en de ruime opstelling van de winkel. Kleding wordt gepresenteerd in hoge kasten. Tussen de kasten door staan tafels waar van alles wordt uitgestald.

Hier dus geen ­kledingrekken en geduw tegen je rug als iemand erlangs wil, maar wijde paden en loze ruimte. Je vindt er ook spullen van zo’n vijftig andere merken, zoals schoenen van Adidas, glaswerk van Iittala en brillen van het Amsterdamse Ace & Tate.

Bron

www.parool.nl

Gepubliceerd op: 07-03-2018

Reacties

Comments