Blauw licht houdt kinderen uit hun slaap

Wat we eigenlijk al wisten, wordt nu toch weer bevestigd: ’s avonds op je mobieltje en tablet kijken voor het slapen gaan, kan slechter slapen veroorzaken. Afgelopen woensdag is er op verschillende televisie- en radiokanalen aandacht aan geschonken en het RIVM schreef hierover een artikel.

Mogelijke oorzaken

In de afgelopen jaren zijn steeds meer lichtgevende schermen ontwikkeld. Niet alleen televisies maar ook computers, laptops, tablets en smartphones. De recent ontwikkelde schermen maken gebruik van led-technologie. Led-technologie zendt relatief meer blauw licht uit dan de traditionele beeldschermen. Het is bekend dat blauw licht invloed heeft op onze biologische klok, en daarmee de slaap kan verstoren. Het onderzoek laat zien dat blauw licht inderdaad effecten op slaap heeft. Hiernaast speelt mogelijk de ‘cognitieve belasting’ (actief bezig zijn) van de activiteiten op apparaten met lichtgevende schermen een rol. Ook speelt misschien mee dat mensen door schermgebruik later gaan slapen. Als ze wel op dezelfde tijd op moeten staan is er dus minder tijd om te slapen.

Mogelijke oplossing

Met het merk Blueberry van Menrad, is het mogelijk om al deze klachten te verminderen. De Blueberry© brillen geven je ogen rust, blokkeren 100% van de UV-straling en filteren vrijwel 40% van de hinderlijke straling van het blauwspectrum weg. De brillen kunnen ook geleverd worden met een lees sterkte.

Meer informatie

www.menrad.de

Gepubliceerd op: 14-03-2019

Reacties

Comments